Rörigt o bra

I morse var det stökigt i frukostköket. Regn ute och därmed alla fyra katter inne.
Bertil katt anser sig vara högst i rang. Lite störst går först. Alla andra får således vänta tills han flyttar sig från matskålen. Att ställa flera matskålar på bänken hjälper inte, eftersom han föredrar att husera alldeles ensam på bänken.
De andra kissarna som också var hungriga, söker de sig därför till annan matplats och rör till hela ordningen.
Det blev lite Alla-äter-någon-annans-mat...
- Harriet högg in på min smörgås
- Bidde kalasade på vår limpa
- Bagera käkade i Biddes matskål
- och lilla Helge mitt i allt detta samsades med Bullen om sin egna mat :)
Vi själva var glada för vårt kaffe denna morgon, det var ingen annan som lag anspråk på :)
 
I övrigt har vi haft en bra dag på kontoret
 

Och i eftermiddag var jag med Helge till veterinären för 12-veckorsvaccinering och vägning. Han skötte sig utmärkt, vågen visade 11,5 kg och han tyckte utflykten var rätt rolig.
 
Sen körde vi och hämtade maken på jobbet och stannade på Granngården på vägen hem. Där fick bla junior välja ut en leksak. Vi ska på valpkurs i helgen, och fått i uppdrag att ta med favoritleksaken. 
Lite huvudbry fick jag allt.. Helge släpar mest runt på strumpor och skor här hemma. Och ljungen som ska vara i krukan på vår trappa envisas han med att plantera om hela tiden. Vi har en diskussion om det varenda morgon :).
Kändes lite konstigt att ta med makens strumpor på kursen och ljungen har jag ju sagt ska sitta kvar i krukan. Man ska vara konsekvent har jag lärt mig.
Så Helge fick helt sonika välja ut sin favoritleksak själv i butiken. Av alla möjliga prylar på hela hundväggen, väljer han en kossa på direkten:) Vi testade massa olika saker, men han återgick till kossan hela tiden. Kärlek vid första ögonkastet!
Helge och hans ko :)
Himleriket! Det är ju käk överallt
På makens jobb. Helge känner sig hemma där och vet precis vart han ska ta vägen
Här hemma väntade bästa kompisen Bidde. Han hade nog sovit gott, för han var pigg o sprallig. Bjöd in till en brottningsmatch på köksgolvet och lämnade plats till junior på filten när han tyckte det var dags att vila igen. Bidde är nog världens snällaste plastpappa. Helge klättrar runt på honom som Mowgli på Baloo. Ibland tycker vi nog att Bidde har lite väl stort tålamod. Men när han tycker att det är bra, ruskar han bara lite på sig och går därifrån. Så är det färdiglekt.