Ett år med MYCKET

 
 
Idag firar vi 1-årsdag!
Den här dagen förra året, lånade jag, sonen och Sten syrrans bil för att åka till Örebro och möta Karin. Vi skulle plocka upp Bidde och ta med honom hem på prov.
Karin hade ett par gånger nämnt att Herr Bidde är en reslig kille som behöver plats.
"- Ja ja, tänkte jag i mitt stilla sinne. Vi har ju Sten, han har alltid räknats som stor Flatte. Vilken skillnad kan det vara?"
Men vi fick låna bil iaf, för säkerhets skull, så att det skulle finnas plats om det behövdes.
 
Det visade sig vara klokt att ta med en rejäl bil. När Karin lastade ur Bidde, var det en hund i storlek shetlandsponny fast med fullblodsliknande smäcker kropp. Sten såg ut som en liten miniardenner bredvid honom :)
Bidde tog upp hela bakluckan i bilen, och Sten fick åka baksäte hem :)
 
Det är mycket med Bidde!
Är han trött, så är han mycket trött, är han pigg, så är han mycket pigg, är han busig, så är han mycket busig, han är mycket artig, han är en mycket bra kompis till alla varelser, han är mycket ordentlig, han badar mycket, han är mycket glad, han äter mycket  (och ofta...), han är en mycket fin o trevlig hund, är mycket anpassningsbar och han vill göra mycket rätt!
 
Jag tror Sten har fått ett par grå hårstrån extra på grund av allt det här mycket. Efter ett helt liv som en kung i huset och i sin egna takt, for stormen in här och drog av farbrormössan på Sten. Bidde fick fart på pensionären!
 
Sten har varit (och är) världens bästa mentor!
Han har slussat in Bidde i familjen på bästa sätt. Att som vuxen och hanhund, komma in som ny medlem i ett hus kan vara lite förvirrande. Sten är fantastisk på det sociala och har på ett väldigt bra vis tacklat Herr Myckets inskolning hos oss och på gården. Stens fina mentalitet har underlättat och skyndat på Biddes landning och trygghet här avsevärt. Bidde fick på en gång en bra struktur och koll på läget hur det fungerar här.
 
Vi ångrar inte för en hundradel att vi tog in Bidde hos oss.  Det enda vi ångrar, är att vi inte bad om att få ta honom som valp.
Han blev en Andersson från allra första början. Kavlade upp ärmarna och tog tag i gårdslivet på direkten. Lite skit under tassarna har han inte ont av och han älskar att vara en del av alla andra här. Morgonens stalltjänst gillar han extra mycket. Och också efterföljande frukost, som han brukar avsluta med en liten tupplur i sängen tills jag är färdig med mitt i köket.
Han fann en vän i katten Bertil redan på gårdsplanen när vi kom hem förra året. Sedan dess har de varit som ler- och långhalm. Övriga katter (med undantag för Prinsessan Bagera som kräks på alla) uppskattar Bidde och kryper gärna intill honom i soffan. Andra hundar, i synnerhet tikar, dras till honom och gillar hans fina uppförande.
 
Men han har ett par mindre uppskattade sidor
Han är duktig på att meddela intrång på gården, vilket är bra. Besöka av två eller fyrbenta rapporteras direkt, dock i mycket lägre skala och blygsammare än för ett år sedan. Och får vi larm kvällstid, kollar vi såklart läget. Eller rättare sagt, Sten har inspektionsrundan på sin agenda. Bidde däremot stannar kvar på yttertrappan och låter farsan sköta rundan själv... Jag hade gärna sett att han fullföljde sin bevakning. Och är det mörkt ute, är han ännu mindre benägen att röra sig utomhus på egen hand :) lilla gubben :)
Den andra inte helt uppskattade sidan han har, är aptiten. Han anställde sig själv som sopgubbe direkt när han kom hit. Men det tog inte lång tid innan han på egen hand utökade sin tjänst även som diskare och allmän städare.. Han är flitig vår kära långben! Vi har numer fint avplockade bänkar och aldrig något ätbart liggande framme.
Kan bara ta åt mig äran för beteendet. Det måste ha med kokkonsten att göra.
Hörde från Biddes förra husse att han aldrig tog något från bänkarna. Det enda som försvann var husses gula öronproppar. Det måste också haft med kokkonsten att göra, om hunden föredrog öronproppar före familjens middag :)
 
Så kort sagt. Vi har numera två fantastiskt fina, världens snällaste och roliga hundar på gården och är hur nöjda som helst med det!!
 
 
 
 
 
 
 
 

vårlikt

Soligt och fint på förmiddagen :) En dag nästan uteslutande med skötsel av våra djur. Och fortsättning följer i morgon! Hur bra som helst :)
Törstiga kompisar efter lunchturen i solen :)
Det skiljer sig i skog o mark vad gäller snö o barmark. Ena biten är det hur lätt som helst att ta sig fram...
.... medan nästa så är det rätt jobbigt att gå. Men desto skönare att rulla sig verkar det som :) har också hittat massa spår i hela skogen - efter grävling tror jag det ser ut som, precis framför Stens huvud är några avtryck. Eller är det något annat djur? Grävlingen har vaknat alldeles för tidigt isf. Jag är inte helt lycklig över dessa djur, de har en förmåga att vara aningens för närgången på gården och framförallt i hönsgården...
 
 
 

Storhandla o djur

Måndag igen och jag är sömnigare än vanligt av någon anledning. Helgen har varit hur bra som helst och inte speciellt tröttande. OCH vi fick 7 rätt på travet i lördags :) Tyvärr var det mååååånga fler som också lyckades pricka rätt, så utdelningen blev inte 48 miljoner som vi räknat med :) Nya försök nästa lördag!
 
 Nästan en heldag på kontoret, men såklart har jag och herrarna fixat en del i stallarna och skalat runt i skogen.
Veckohandlade i eftermiddag, vilket var välbehövligt. Heltomt i skåp och kyl, det är sällan som precis allt i matväg är slut. I kylen skramlade ketchup, maskmedel till katter, örontvätt till hund och Stens salva till benet. Blir inte mycket till middag på det. I skafferiet hittade jag en påse mjöl, lite marsipan som blev över efter tårtbaket i lördags och mannagryn.  
Det finns bara en person här i världen som skulle fixa att göra en fantastiskt god middag på detta. Min mor har alltid haft en förmåga att servera en mättande måltid till hela familjen om så hon endast hade en gurka och ett äpple att tillgå :) Jag är inte riktigt där ännu haha.
Vi handlar varje vecka för att tömma rent och minska spill. Men den sista veckan har varit extra lång. Ungefär exakt 21 dagar känns det som.
Herrarna hund tog emot mig och matpåsarna som vanligt. Nämligen genom att köra ner inte bara nosen, utan hela huvudet och nästintill halva kroppen i påsen för att rota runt och inventera grundligt.
 
Men nu är dagen slut här och vi tänker inte göra något mer än att masa oss från tv-soffan till sängen så småningom. I morrn är det en ny jättebra dag och jag ska ställa i ordning hönsgården inför hämtning av nya hönor nästa vecka. Vinter och snö går alltid hårt åt stängsel.
 
Fina killar på morgonens stalltjänst.
Prinsessan Bagera. Som egentligen är en kastrerad hankatt. Men han har alltid uppfört sig som en prinsessa och är väldigt bestämd med hur han vill ha det. Bagera har blivit till åren och är inte riktigt bekväm med gårdslivet längre. Så han flyttade hem till sonen i går för att prova på lägenhetslivet. Vi tror att det skulle passa honom bra, varmt o skönt, slippa gå ut i kylan, ingen Bertil som stökar på honom och lite extra gott i matskålen. Och sonen rapporterade i kväll att Bagera installerat sig ordentligt med sängen som bas och trivs alldeles utmärkt med egen toalett i uppvärmt badrum :)