splittrat

Det är mycket man vill och längtar till. På samma gång...
Jag vill att frosten ska släppa för dagen. Inte för att jag ska göra något speciellt, men det blir så mycket behagligare på en gång.
Jag vill att det ska bli juligt och första advent, för då ska jag göra jultårta till vår säsongsavslutning i boden.
Jag vill att det ska bli helg, för då ska vi lägga igen allt som blivit uppgrävt för vattenledningen som ska läggas ner.
Jag vill att det ska bli december, för då åker vi på semester.
I förrgår ville jag att det skulle bli nästa helg, för då skulle vi till Uppsala för liten weekend för mig, maken och Bidde. Men det har vi avbokat för just vattenledningsjobbet. Synd och tråkigt, men allt måste bli klart.
I övrigt är jag rätt nöjd med tillvaron och har inte så mycket att gnälla på. Maken jobbar, sonen jobbar och flyttar. Och jag försöker uträtta något slags dagsverk här. Hittills den här veckan har jag förutom skött om alla djur och gjort vad jag ska på kontoret, också avverkat veckans timmar på traktens hundpensionat som dagisfröken. Nästa måndag och tisdag är det dags igen.
Sonen har hyrt en verkstadslokal och registrerat egen firma för fordonsjobb och har fullt av tankar och idéer. I morgon åker han också till Belgien med jobbet och har fullt upp med packning dit o i flytten, tvätt hit och dit, golvläggning och massa saker som händer. 
Bidde mår prima förutom smärre öronproblem. Han har fått öroninflammation och ska spolas och droppas morgon o kväll. En av biverkningarna i dropparna kan vara att han får hörselnedsättning temporärt. Och jag tror han har drabbats rejält av just den biverkningen och hör tämligen illa just nu. Lilla gubben. Nästa vecka ska han på återbesök till veterinären och får säkert avsluta medicineringen.
 
Men nu är det dags för dagens löprunda! Djuren har fått frukost, det är bara städning i stallet kvar. Sparar det till förmiddagen.
Tant Elsa åker hem om ett par dagar. Tror Bidde kommer att sakna henne, han gillar att få sällskap ut. Hoppas att bror med fru har haft en fin resa till Indien.
Hoppas det blir lika fint väder resten av veckan som de lovat :)
Tant Elsa
Vår gård ser ut som ett månlandskap för närvarande. Blir bra med ny stamledning för vatten och nytt i köket i kaninstugan. Blir också nytt skåp och allt kring diskbänken, fräscht o fint! allt inhandlades på ikea förra helgen och väntar på att monteras :)
 
 
 
 

Minisemester eller vad man ska säga

Maken har varit hemma i två dagar. Då har vi hunnit med:
Skogsturer med herr Bidde och tant Elsa
Besök på bak- & chokladmässan
Besök på hem- & villamässan
Ikea
Besök hos vår kompis som köpt hus lååååångt bort med sin flickvän
Flyttat på all ved i ena vedskjulet eftersom grävmaskinen ska gräva inne i den för vatten
Sålt en båt
Gratulerat sonen till hyreskontrakt för verkstad och bostad
Varit med Bidde till veterinären
Städat undan sommarutemöblerna
Jobbat lite kontor
Och sedvanligt stalljobb
 
Nu ska vi snart ta fredag. Elda i kaminen, natta alla djuren och laga lammsadel med potatisgratäng. Gårdagens makalösa mässchoklad och statoilkorv i bilen, gör att man gärna vill ha en ordentlig fredagsmiddag :)
 
 
Bidde hos veterinären i eftermiddag. Behandling mot svamp i öronen och en vaccinationsspruta stod på dagens agenda.
Tidig morgonpromenad i -6 grader och solsken. Magiskt fint var det ute!
Vi hittade en familjepool på mässan igår. Passande för lite simträning för oss alla, inkl herr Bidde :) Det hade varit något det :)
Något annat som står på den mer seriösa vill-ha listan än en pool, är en grillkåta. Vi har den perfekta platsen att ställa den på :)
Bakverk och godbitar i massor :) Dessa och några fler åkte med till kompisen för fika!
chokladdesign på hög nivå! vi köpte en för tidig inflyttningspresent i form av väldigt verklighetstrogen skiftnyckel till sonen
Fantastiskt fina och goda praliner i mängder fanns det!
Enda kaninerna på hela mässan. Självklart skulle de förevigas!
Maken fick lite vin, vilket han inte tackade nej till :)
Bastu ligger också på önskelistan. Många fanns det att inspireras av. Den här är nog lite överdriven för vår familj på två personer :) Men fin var den!
Allra högst upp på önskelistan står dock en vedeldad bakugn till vårt blivande uterum!
 
 
 
 

Lill-lördag idag :)

3 km med mina löpskor på morgonen i frostlandskap avklarat! Verkar fungera fint med ändring i löpsteget och mitt knä o ben samarbetar! Djuren har ätit frukost, vovvarna fått morgonpromenad och köksspisen är tänd.
Jättefullt schema idag. Stalljobb, alla djur ska få nya lakan, förberedelse för grävning av vatten till stugorna, kontorsjobb, båtförsäljning och gräsklippning. Och här sitter jag med frukostgröten. Bäst att snabba på och masa sig ut :)
 
Några bilder nedan från en fin gårdag. En tvåtimmars promenad till marinan och sligen i kvällssolen blev det. Oj vad glada hundarna var. Det är fantastiskt att se hur de kan sträcka ut på den jättestora platsen med superbra underlag. Självklart passade herr Bidde på att ta sig några dopp också :)
 
I morgon blir det en bra dag också. Jag får ha maken för mig själv torsdag och fredag!!! I och för sig ska vi jobba med vatten och avlopp, men vad fasen. En avloppsdate har jag aldrig haft innan :) Fast vi ska fuska lite och ta några timmars semester för att gå på bak- & chokladmässan också. Det ska bli kul! Och ett besök hos kompisen i hans o flickvännens nya hus klämmer vi in också. Så i kväll kan vi ha lill-lördag på riktigt. Lite god mat och förmodligen sovandes i soffan när det mörknar ute, precis som det ska vara en lördag :)
På tal om hus, i morgon skriver sonen kontrakt för hyra av stuga! Så nästa månad flyttar han till eget. Dags att skaffa egna möbler och husgeråd för första gången. Studentbostäder som han bott i tidigare har ju varit utrustade vid uthyrning.
 
Sligen är jättestor och jätteplatt. Men ska man bada, är det en rejäl utmaning att ta sig upp igen. Jag föredrog att stanna på platån och fotografera herr Bidde :)