Fint!

Det känns fint nu. Semester från kontorssysslorna, makens semester börjar i morgon kväll, saker och ting börjar rätta sig till på gården, det är klippt och fint överallt, djuren har nya lakan och det är ordning o reda nästan överallt :)
Enda smolket är inställd träning idag. Jättetråkigt, för jag gillar verkligen torsdagseftermiddagar. Övriga gänget kom inte ifrån jobbet och brorsan är handikappad sedan förra veckans träning :(
Vilken tur att jag och Herr Bidde tog en joggingtur här om kvällen, så vi inte blev helt utan flås den här veckan. Tänk vad lite träning kan göra. Inte en tillstymmelse till värk någonstans. Har ju brottats med krånglande ben o leder i snart 6 år. Det är som bortblåst! Och fungerar utmärkt med löpning på asfalt också.
Skulle så gärna vilja delta på Stockholm halvmara i höst. Få se om jag får till det! Vågar inte anmäla mig, har gjort det ett par gånger och inte klarat av att inställa mig. Man blir ju ruinerad, det är inte direkt gratis att få svettas och trängas med en massa andra människor.
 
Richard har varit här i två dagar. Klippt gräs och buskar, städat hos djuren och ordnat till det lite här och där. Lite bortskämd är man allt :)
Själv har jag jobbat kontor, fixat en trasig varmvattenberedare, målat och förberett för våra kommande hyresegäster. Första inflyttning är på lördag!
 
I morgon är det bäddning till våra gäster, en rejäl tur med Herr Bidde på morgonen, lite shoppingrunda med maken efter jobbet och på kvällen fira att bägges semester börjat!
Fina Bidde :) regnat har det gjort här om dagen. I 15 minuter, men väldans massa vatten hann ramla ner på den korta tiden. 
Det är inte lätt att vara mamma till de här busarna. Hygienlektion på badrumsgolvet ;)

Lite tankar

I år har vi haft en finare midsommarhelg än på flera år. Rolig kväll hos vänner i fredags med femkamp och allt. På midsommardagen packade jag, maken och Herr Bidde båten med fiskegrejer, badkläder, en flaska bubbel, räkor och sovkläder. Så begav vi oss ut. Hittade en fin ö som vi lag till vid och tillbringade hela eftermiddagen o natten på.
Vi till och med badade! TVÅ gånger :) Då är det varmt ska ni veta! Herr Bidde blev glatt överrskad över att få sällskap i vattnet :) 
Vi satt med bara badkläder på klipporna ända till halv tio på kvällen tills solen började gå ner.
Ingen fiskelycka (som vanligt), men en fin svanfamilj att titta på hade vi.
Den här båten är precis vad vi tänkt oss. Lätthanterlig, möjlighet till övernattning och framförallt möjlighet till kort-korta semesterdagar. Helt fantastiskt skönt! Och helt fantastiskt fint när man kliver upp i ottan för att ta sig hem till djuren igen. Alldeles stilla, solen på väg upp och inte en endaste annan båt så långt ögat kan nå.
 
Vi har ju en egen liten önskelista med sådant som vi vill åstadkomma i livet.
 En av dem var just båt! Kul att det blev så bra :)
Men i och med att vi ordnat fungerande och bra båt, har även ny punkt på listan dykt upp. Båtplats!
Men inte på båtklubben som förra året. Vi satsar på Marinan istället. Att gå nattvakt och engagera oss i arbetsdagar är mycket trevligt med mycket trevliga människor.
Men vi börjar bli gamla. Det är skönt att lägga i båten, åka när vi vill åka, och ta upp den när vi tycker det är dags. Man får en nyckel till bryggrinden och sköter sitt egna. Passar nog oss rätt bra.
 
Men nu är det dags för sängen här. Den här veckan är full av göromål och det går inte att söla på dagarna.
Snart flyttar våra dansgäster in och allt måste bli klart till dem.
På fredag får vi semester båda två på våra ordinarie jobb. Det är bra. Då kan vi jobba undan här hemma :)
Och nästa vecka blir en spännande vecka. Då får vi se vad tiken Britta i Borås har för något i sin mage :)
Jordgubbar ska det ju vara på midsommarafton! Ingen tårta i år, utan en jordgubbspannacotta istället :)
Solnedgång i lördags :)
Mamma upp i dagen. En månad gamla nu och växer så det knakar. Den här tjejen söker nytt hem att flytta till i augusti.
Det är jobbigt med midsommarhelg! Herr Bidde i söndags efter firande i fredags, båttur i lördags och vildsvinsslakt i söndags.
Soluppgång i ottan :) sååå fint!
Syskon till tjejen ovan. Båda har nog fått nya hem till hösten.
Du och jag husse!
 
 
 
 

Dagen

Jaha, då är ännu en dag över och det är dags att avsluta så att man är piggelin i morgon.
Bokföring, Bidde, djurskötsel och framförallt spikning har jag sysslat med idag. Bokföringen är inte klar, får fortsätta i morgon. Djuren är en ständig process och görs varje dag. Men spikningen blev klar! Fasaden på nya boden Kärraton är färdig! Morgondagen består således av bokföring, Bidde, djurskötsel och fasadmålning :) Och så är det träning på eftermiddagen också :)  Och så kommer Richard i morgon också för att fixa trädgården.
Morgonpromenad i vattensjuk skog. 50% av oss var sjukt nöjd!
Trött Bidde i eftermiddag. Ytterdörren står öppen under dagarna så han går ut och in som det passar. I eftermiddag tyckte han det var skönt att ta en lur på köksgolvet. Han är väldigt nöjd här hemma. En sväng i skogen på morgonen, så skrotar han runt med mig på gården under dagen. Knatar upp till dammen och tar ett dopp när han känner för det, sitter och filosoferar på kullen bredvid jordkällaren en stund, snackar med katterna, pular i stallarna, pratar med kunder och följer med på sysslorna jag fixar med. En lunchsväng brukar vi försöka hinna med också. Men idag var det alldeles för varmt för honom.
Glasspaus i solen. Iaf för mig :)
Ordet skitgris är ganska träffande. Ena hörnet i hagen ser ut så här, resten är gräs. vart väljer de att ta sin powernap tro? :)
Premiärtur utanför bolådan. 3,5 vecka gamla. De har fått en lucka i lådan så att de kan ta sig ut och in för egen maskin.