Färdigt

Nu kan det snart bli sommar!
Vi börjar bli färdiga för stuggäster :)
Vår lilla stuga är nästan fullutrustad nu och mycket börjar komma på plats. Våra boende kommer att sova som kungar! Men vad mycket prylar det behövs. Nu har vi fixat torktumlare, tvättmaskin, wc, dusch, köksskåp, diskho, fläkt, spis köksmöbler, köksutrustning, kyl/frys, varmvattenberedare, lakan, handdukar, täcken, kuddar, lampor, utemöbler, grill och sängar! spisen hämtar vi på söndag och mattor ska ordnas.
Och igår var slamtömmaren här också, så båda brunnarna är sommarförberedda :)
 
Idag är det strålande sol o en jättefin morgon med Mr Bidde i skogen.
Men nu ska vi låsa in oss på kontoret några timmar!
Ha en jättebra dag alla där ute :)
 
Fina Bidde! Vilken tur att han bor här :) Snäll, roligt, duktig och väldigt bra! Och han är en sann kompis när vi ska fånga in förrymda höns. Det kanske är lite vallhund i honom, för han är en kollega att lita på. Lugn, sansad o vet naturligt var han ska placera sig för att våra, ibland virriga, fjäderfän ska ta sig in i hönsgården igen. Ställer man Bidde vid sidan av ingången, och motar hönsen från andra hållet, så täcker han fint upp så att de bara har att välja på att gå hem igen. Inget spring eller stress, han bara finns där, sitter, står eller går på "sin" linje o tar så fint direktiv från mig, han är en teamspelare ut i tass-spetsarna :) Pappa Sten gav honom en bra lektion i hönshantering o hönspsykoligi! Dom är inte helt logiska ibland i sitt uppförande. Fast pappa Sten hade sina sidor också. Speciellt om vi fick besök av det kvinnliga könet o om han dessutom tyckte lite extra mycket om gästen. Då hämtade han gärna tuppen till henne.... Ibland till förskräckelse hos vår gäst som kanske inte riktigt var beredd på vad som sker på Källängen. Så då var det bara att bära upp en något grinig tupp till sina damer igen :)
Igår körde vi lite viltapportering med Mr Bidde förresten. Jag måste säga att han är fantastiskt rolig att jobba med. Han gjorde ett fint jobb och faktiskt överraskar positivt varenda gång :) Ibland har jag lite svårt att hänga med i utvecklingen o får ta stora steg framåt i övningarna.
 
Förberedelse för sommaren! avloppsbrunnen är nu tom o fin!
Och tömning av vår privata. Just det här är en väldigt skön känsla. Trodde inte riktigt att jag skulle uppskatta att få slamtömt o dessutom betala en hel förmögenhet för det. Men att vi har ett fullutrustad bostadshus och slippa gå över till lilla stugan för att laga mat, duscha o allt annat, njuter vi fortfarande av hur mycket som helst. En lyx som man lätt tar för givet. Vi älskar vårt hus!
Och så en bild från gårkvällen på fröken Harriet. Hennes mage börjar runda till sig och vi väntar nedkomst om ca 3 veckor!! Ska bli roligt!! Vad är en bondgård utan kattungar? Vi hoppas på ett par stycken och iaf en hona som vi vill ska bo kvar här.
 

 
 
 
 
 
 

Har det varit helg?

Den här helgen (och veckan) har passerat väldans fort.
Det är tur att jag gärna och ofta plåtar nära, kära, händelser, intressen och annat runt mig. Så att jag får en liten reminder om vad vi egentligen sysslat med.
Uppstigning kl 7 både igår och idag. Och avslut framåt kvällen.
Igår fick vi en seeeeen middag. Gick en tur med Mr Bidde o maken framåt kvällen.
Tanken var att det skulle bli en vanligt skön sväng. Och som vanligt blev det lite längre än vad som var planerat. Vi har mycket att diskutera och är duktiga på att lösa världsproblemen under våra svängar.
Gårdagens ämne var skogsröjning! Och som givet från ovan, höll någon på med just trädfällning utefter vår promenadväg. Ja, det var ju inga människor där, för det var ju helg. Men vi var ju tvungna att titta o kika på maskinerna...Såklart att vi gick bort oss! Bidde skitnöjd, badandes överallt. Vi rätt nöjda med, det var en fin kväll.
Och före-middagturen förlängdes med ett par timmar.
Vi var skithungriga när vi kom hem. Makens grillade fläskytterfilé var ännu godare än vanligt :)
 
Men som sagt, bilder är bra! Nedan några av helgens aktiviteter förutom spikning o jobb med Hilton.
Idag har vi tagit ner träd runt jordgubbs- och hallonlandet så att det blir ljusare och mer sol till våra bär. Och ved till oss!
Besök av sonen i dag och i natt :) Mr Bidde vart glad som en lärka, som vanligt :)
En sväng i skogen med skogsbilen hann son o make med i dag
Ett av alla 180 gyttjebad under gårkvällens skogspromenad :)
Radarparet! Kompisen Bertil o Mr Bidde
Trött Bidde idag
O så lite gott i går med efter grilltallriken :)
Och så lite gott i går kväll till Mr Bidde under promenaden. Det är inte en harplutt. Vi grävde fram hjorttryffel tillsammans, och äntligen hann jag se hur de ser ut innan han slukade den :)
Lite
 
Jordärtkockssoppa! Första gången o jättegott!
 
Mer efterrätt! Äppelpaj är aldrig fel!
 
 

Ren

Ren som i inte smutsig. Inte djuret ren.
Jag har en liten fundering. Förstås. Det har jag alltid!
Jag tvättar både mig själv, mina kläder, golvet o allt möjligt minst lika ofta som alla andra. Om inte oftare.
Men alltid är både jag o hunden smutsigast av alla mest hela tiden.
Vi har ju en hyresgäst. En dam från Vitryssland. Hon hjälper gärna till här o där. Iklädd vita skor, så ljusa jeans så dom nästintill är vita, ljusrosa fin tröja och fixat hår.
Här om dagen skulle jag fixa en gammal gödselhög. Räta ut och flytta gödsel i syfte att skapa gräsmatta.
Vår lilla gäst kom som vanligt farande, med en kratta o spade i högsta hugg.
Vi jobbade på en dryg timme, fullt kommunicerande på svenska, engelska och ryska. Mest ryska. Och jag misstänker att vi diskuterade om varsina olika saker. Men båda nöjda o inga bekymmer :)
När vi var färdiga hade vi åstadkommit ett fint platt område, varma o svettiga.
Jag med gödsel upp till öronen o håret i mina flätor utdraget i tåtar.
Hon med vita  skor, så ljusa jeans så dom nästintill är vita, ljusrosa fin tröja och fortfarande fixat hår... Inte ens spån i skorna hade hon lyckats med.
Jag fick lämna både skor, strumpor o byxor utanför dörren när vi skulle gå in för lunch. Och Bidde fick jag damma av också.. Sådan matte sådan hund!
 
I övrigt är det som vanligt här. Maken har gjort sig i ordning inför beach 2015 på sitt. vis. Han säger att han gick till doktorn för att ta bort två födelsemärken som satt illa. Men jag är övertygad om att det var för att strama åt mage o rumpa! Jag ska se efter om jag inte kan hitta några födelsemärken på mig själv att ta bort på båda skinkorna, magen o låren :)
 
Idag ska vi till soptippen med ett lass, hämta en torktumlare till Hilton, rensa ur växthuset, köpa brädor o målarfärg och gräva ett trädgårdsland. Och så har vi öppet i boden!