Valborg

Då är det valborg - igen!
Vi fuskade ju för några veckor sedan och körde valborgsbrasa. I kväll är det dags igen! Elden tänds, korven grillas och whiskey värmer de som vill ha. Fortfarande avstår jag om jag inte får kaffe, grädde och farinsocker till.
 
En något kallare morgontur i morse med frost på backen. Herrarna tyckte det var toppen och var extra pigga.
Elina praktikant plockar jag upp framåt förmiddagen. Igår började hon måla staket. Det visade sig att hon är född till målare! snabb var hon och bra blev det! Idag har hon som egenuppsatt mål att avsluta staketet och måla ena ladan som fortfarande är färglös. Lyckas hon med det på 4,5 timme, överväger jag att kidnappa henne från sin familj :)
Jag ska fortsätta röja ur byggnaden för butiksbygge idag. Hoppas dom har tömt containrarna på sopstationen från gårdagens rundor dit, för jag lyckades nog fylla både brännbart, containern för tidningar och den för glas och annat icke brännbart...
Nettan kompis dyker upp i eftermiddag för kex, ost, vin innan valborgsbrasan.
Trevlig valborg alla!!
 

Dagen med stort S

Idag är det dagen med stort S. Det betyder Stora dagen! eller rättare, Stora dagarna.
Den här veckan ska vi påbörja arbetet med vår nya Källängens Bod och jag är först ut med att bereda plats i byggnaden vi ska använda. Tömma, sortera, städa, skura och måla. Två dagar har jag på mig. Sedan kommer son och make och öppnar en vägg och sätter in ny ytterdörr, bygger innerväggar och annat som vi har planerat.
Oj vad vi ser fram emot att få öppna vår nya fina riktiga bod!! Här ska vi ta emot gäster, sälja våra produkter, glassboxen får sin hedersplats, grilla och röka.
Bodens placering är i direkt anslutning till det slakteri som vi kommer att bygga upp  under sommaren.
 
Dessutom får jag assistans under dessa två dagar. Elina praktikant dyker upp framåt förmiddagen/lunch. Och ni som följt bloggen tidigare, vet vad en praktikant ofta får göra. STÄDA!! Och den här gången är det verkligen bokstavligt. Elina har valt de två dagar som är mest fel på hela året, om man vill praktisera i ett kaninstall. Eftersom flera av våra honor har fått ungar i dagarna, är vi så lite som möjligt i stallarna inom det närmsta för att inte störa. Och tiden finns inte heller.
Planeringen för dessa röjardagar är sedan länge planerade efter vårt avelschema. Allt vi gör på gården, är med hänsyn till våra djur och styrs helt efter deras välmående.
Men Elina är förvarnad och har diskhandskarna med sig när hon kommer!
 
Badstopp i sjön Blåkaren igår på vägen hem från lunchturen. Bidde verkar tycka att vi ska plantera näckrosor hemma, han har lyckats bärga upp med rötter och allt.
Jaha ja, säger Bidde. Hur hanterar man det här då farsan? - Inte alls, svarar pappa Sten. Så Bidde nöjde sig med att lägga sig i skuggan och studera dessa rymlingar
Årets första otäcking. Låg o solade mitt på stigen uppe i skogen. Hundarna klev över den innan den vaknade till o reagerade. Tänk om det är så bra att alla gårdens ormar har flyttat upp i skogen?
 

Lite bilder

Hej alla!!
Här kommer några bilder från gårdagen! Fint väder och vi passade på att ta oss ner till vattnet. Herrarna jobbade på jättebra och det var riktigt roligt.
Gå och lägg dig sa vi. - OK sa Bidde och gick o lag sig... Det gäller att välja en avskild plats :)
Fortfarande ingen som vill kännas vid Ruth? En jättefin hona på ca 6 månader.
Bidde Andersson
Bidde på väg ut. Dirigeringsövning.
Bidde Andersson
Sten Andersson på sök i vassen
Sten på ingång
Bidde. Det gäller att binda honom i de rejälaste träden :)

Sten Andersson