Bröllopsresan vs Sällskapsresan

 
Haha, vi har gjort den roligaste resan någonsin. Målet var Dubrovnik, Kroatien
Allt har varit upp och ner och jättekonstigt.
Katastrofer, succéer, sol, regn, åska, dyrt, billigt, roligt och roligare :)
Vi vet inte riktigt varför vi råkade ut för allt nedan. Kanske någon där uppe ovan oss som verkligen ville testa vår tillit till varandra efter 20 år...
 
En sammanfattning:
- Kraftigt försenat flyg från Arlanda. Resultat: Vi blev strandade i Belgrad, Serbien.
- Fick information om att nästa flyg går nästa dag. Installerade på fint hotell, middag och en kväll i Belgrad. Nice!
- Men det var ingen som sa att det enda resmålet på söndagar från Belgrad med Air Serbia är till Montenegro...
Alltså, eftersom vi började ana många ugglor i mossen, var vi förutseende att handla på oss en rejäl survival kit bestående av 2 flaskor vatten, en påse godis, 6-pack öl och ett paket cigarrer. Det gäller att välja ut guldkornen i taxfreebutiken haha
- Väl framme i Montenegro (faktiskt den enda avgången på hela resan som för övrigt höll tidtabellen), får vi information om att en minibuss väntar på oss. Vid det här laget var vi bara 7 tappra resenärer som fortfarande var fast beslutna av att nå slutmålet Dubrovnik, så minibuss räckte. Övriga hade under resans gång troppat av.
- Nu blev det plötsligt bråttom. Hittills har vi bara väntat o väntat.
Blev påskyndade och hann inte ens kissa i förebyggande syfte som vi planerat. Påskyndade för att vi skulle hinna med färjan! Ny information hela tiden...
- Över färjan, och in í en by för att släppa av några lokalbefolkning, varpå bussens automatiska dörrstängningsmekanism går sönder :) Färden går således vidare med öppen sidodörr!
- Stannar i nästa by för att byta buss till en med fungerande sidodörr. Fast vi hade föredragit den trasiga. Den nya var av 1970 års modell, stenhårda säten och postengul. Och utan AC....
- Dags att plocka fram färdkosten! Våra öl var fortfarande iskalla, snacka om att det gjorde succé bland våra medresenärer. Så där satt vi, någonstans i Montenegro, i en postengul skumpig buss från 1970 utan AC och med varierande fungerande bälten tillsammans med 2 maratonlöpare, en tunnelbyggare, en kassörska och en canadensare och dricker iskall öl. Och har skitkul! Vi träffade maratonlöparna dagen därpå i gamla stan i Dubrovnik. De var rörande överens om att resans höjdpunkt hittills var just gula-bussen turen :)
- Väl över gränsen och i Dubrovnik, fortsätter vi färden till vårat hotell med taxi.
På hotellet blir vi informerade om att det är dubbelbokat så vi får inte plats! Yes, såklart.
- Omflyttning till annan logi, något stressade. Maken hade ju för flera veckor sedan bokat bord på världens 6:e mest romantiska restaurang med mat av den högre skolan till den här kvällen. Så får vi besked från restaurangen att de beklagar, med deras renovering är inte färdigställd som tänkt. De måste tyvärr avboka vår reservation.... Jaja, ok, bara att gilla läget och godta deras förslag på alternativ, som vi beslutade till nästkommande kväll.
- Nästa dag vaknar vi till rejäl åska och regn! Ingen pool utomhus för oss. Vi tar oss istället ner till gamla stan och har en fantastiskt trevlig dag där. Avslutar på spaavdelningen på hotellet innan vi begav oss iväg till kvällens middag.
- Linbana upp till den rekommenderade restaurangen. Turistar, fotograferar, går på museum och så maten. Blir visade till bästa fönsterplatsen med bästa utsikten. Har tre kypare cirklande kring oss hela kvällen. Vi är något konfunderade, eftersom övriga gäster nästintill blir nonchalerade, vi har ju all personal.
Varför denna uppmärksamhet? Nästan så vi börjar tro att de har blandat ihop oss simpla kaninbönder med några andra mer kända personer.
Blir serverade aperitif följt av en fantastiskt trerätters, med det godaste lammet jag någonsin ätit till varmrätt. Så nöjda o såååå gott o så mätta. Det var inte den billigaste historian man kan finna i Kroatien med fint vin o allt. Men är det 20-årig bröllopsdag så är det! Ber om notan, förbereder för en fattigare tillvaro och återresa med linbana.
Och får förklarat att notan redan är betald! Eeeh, betald? undrar vi och såg ut som fågelholkar båda två.
Det visar sig att den jättefina första restaurangen som tvingades avboka oss, stod för hela kalaset :)
Snacka om merservice och kundvård!!
- Nästa dag vaknade vi till strålande sol! Bad och en skön heldag!
- Så var det dags att resa hem. Hade i förtid bett hotellet att ordna taxi till tidig morgon. Självklart sa dom! De hade till och med fixat så att vi skulle få frukost trots att det var för tidigt. Och taxin bestod av limousinservice :) dock inte en hel jättelång limousine, men väl ett väldigt flådig åkdon, inte en sjabbig rökluktande taxi.
Ett trevligt avslut på vistelsen måste vi säga!
- Flyg till London, som såklart var försenat. Men det gjorde inget, för nästa flight från London var över 5 timmar sent, så vi hade gott om tid....
- Och på Arlanda så saknades våra väskor!
 
Så summan av kardemumman:
- Vi kan varmt rekommendera Air Serbia! Du får helt säkert uppleva och se helt andra saker och platser än vad du förväntade dig. Och allt är till det bättre. Vi har aldrig någonsin ens tänkt tanken att åka till Belgrad. Det var trevligt! Och vi har upptäckt Montenegro. Dit kommer vi att återvända. Fast förmodligen med ett annat flygbolag, eftersom det är just Montenegro vill besöka vid det tillfället...
- Lite regn ger mindre trängsel! Gamla stan var väldigt fin och lugn den dagen vi var där.
- Lyssna på vad du kan få för alternativ! Det finns så många duktiga människor som faktiskt vill göra ett bra jobb och faktiskt vill att kunden ska bli nöjd. De lyckades allihop! Med råge :)
- En borttappad väska på flyget innebär att du slipper släpa den själv över hela Arlanda till parkeringen. Det kommer någon och kör hem den till dörren :) Perfekt! OCH vår inhandlade fina cognac var faktiskt hel!
 
Mast ovanför linbanan. Kunde inte låta bli att fotografera, då halva masten ligger i molnen :) häftigt!
Gamla stan. Lärde oss att Game of thrones säsong 2 spelades in här
Montenegro
Survival kit
 
 
 
 
 
 

20 år!

Packade o klara!

 I morgon bitti bär det av på 20-årig bröllopsdagsdagsresa :)

Lite för tidigt i datum egentligen, men det var nu det passade att fira och det blir hur bra som helst.

Vårt bröllop var en kul tillställning.Om vi inte var gifta idag, skulle jag absolut göra om det.

Fast det hade räckt med 1 frieri från maken, inte 3 som för 20 år sedan. Svaret var i och för sig detsamma vid alla tillfällen, men ska det göras, så ska det göras riktigt innan det blir godkänt! Jag kan kanske vara en smula bestämd över saker och ting. Inte mycket, men lite :) Vilken tur att han inte gav upp!

Som vanligt var det våra fantastiska gäster som gjorde hela tillställningen. Från början till slut.  Möhippa/svensexa, till själva bröllopet och processen dagarna efter när det inte fanns en pinal i hela vårt hus som stod på rätt plats eller var rättvänd.

Jag debuterade som radiopratare i Radio Sjuhärad på min möhippa. Och så här efteråt, när vi lyssnar på det inspelade kassettbandet, har jag en liten uns av förståelse för varför jag inte fått ett enda erbjudande inom radio sedan dess. Möjligen var jag något enstavig och inte så lyssnarvänlig eller speciellt uttömmande i mina svar på frågorna som reportern ställde. Faktiskt inte alls uttömmande på en enda punkt… Man kommer ju  ganska långt på ”ja” och ”nej”…

Jag fick segelflyga, klättra klättervägg i badhuset och äta en väldans god middag.

Och där emellan försågs jag frikostigt - med vitlöksshots. Som faktiskt inte var så dumt. Men jag tror den blivande maken inte tyckte jag var fullt så ljuvlig nästa dag… Jag minns inte att jag fick en enda puss på tre dagar..

Maken i sin tur, hade en helkväll med sessnaflyg, bungy jump och en massa kul upptåg. Hans kompisar fixade finaste fracken med alla tillbehör i present och jag vet att han hade en väldigt rolig kväll.

Vi vigdes i Seglora kyrka, åkte häst o vagn, hade fest i bygdegården, fick lyssna på mycket fina tal, dansade, åt och fick många fina presenter.

Förutom bland annat en moraklocka som vi älskar, bar vi också hem 64 st Alladinaskar och 1 st Paradisask :)

Vi åkte på bröllopsresa till Cypern. Gjorde ett seriöst försök att få mig åka vattenskidor. Maken susade graciöst runt på havet och hade väldigt roligt. För mig funkade det sådär.. Om det inte räknas att åka vattenskidor om man kör på botten - och på rumpan...  Lärde mig i alla fall att man inte ska ha vanlig bikini om man inte behärskar aktiviteten. Jisses vad långt in mellan skinkorna underdelen försvann. Där var det inte frågan om camel toe, utan snarare kamelpucklar.  Vattenskidläraren slutade iaf att trakassera oss på stranden efter 8 timmar undervattensåkning, och försökte aldrig sälja något mer till oss på hela veckan.

Vi åt god mat, drack goda drinkar, gick på tivoli, solade, badade och hade en fin vecka helt enkelt!

 

Ja vad ska man säga?

Vi har hittills lyckats fylla våra liv med många upptåg, kul grejer, smarta grejer och mindre smarta grejer. Många människor tycker nog vi är både annorlunda och konstiga. Och jag har förstått att vi nog är det också. Men vi gör livet till vad vi vill. Kan man, så ska man! Varför trampa i samma spår, om viljan finns för något annat? Så jag tror vi fortsätter i samma anda i ytterligare 20 år! Vilken riktning livet tar, lämnar vi åt framtiden att avgöra :) Fast vi har ju våra mål o delmål förstås. Dem ska vi inte skriva om idag!

Man skulle kunna tro att vi lever på moln mest hela tiden när man läser det här. Såklart finns ju även fläckar även i det Anderssonska hemmet. Men det mesta löser vi med gott humör o rätt attityd. Till exempel så är ekonomifrågan uppgjord på enklaste vis. Vi har delad ekonomi! Vi delar helt sonika på makens lön :) Varför krångla? Och dispyter är minimalt förekommande, de raderas fort bort eftersom jag alltid är överens!

 

I morgon bär det av till Dubrovnik. Några kul dagar ser vi fram emot med sol, bad och turistande. Maken har bokat bord på världens 6:e mest romantiska restaurang en av kvällarna, så fin klänning o allt åker med.

Sonen och Bidde sköter ruljansen på gården och kommer att ha fullt upp med djur och annat. De kommer att agera barnmorskor åt Harriet, se till att våra långöron och fjäderfän har det bra, serva 25 cyklar inför stuguthyrningsperioden och producera ett helt gäng burdörrar till ett av stallen.

 

Ha en bra helg alla! För det ska vi ha :)

 Take away ala bättre i kväll :) Från Edblad hämtade vi kalv med massa godsaker till.
T
Inte så mycket tillhörande bröllopsfirande, men idag har vi installerat ett gäng kycklingar i hönshuset
Vissa dammsuger, andra sover. Djupt!! Finaste killen!
 

Målvakt

Dagens sysslor är nästan färdiga. Har precis kommit in från hönsgården.
Våra befjädrade damer i hönshuset hade inte alls någon lust att gå in och lägga sig idag. Trots att det är ganska kallt o blött och att de har fått både mat o vatten serverat där inne. Det är fredag och ljust, de hade mycket större lust att vara ute o ränna...
Att fösa in dem är som ett litet träningspass. Efter den här säsongen kommer jag att vara en fullfjädrad målvakt! Herregud vad dessa små fåglar kan fintas. Snabba som vesslor o något ologiska i sitt vägval. Eller också är det jag som är ologisk i mitt fintande :) Inne är dom iaf och alla djuren har bäddats om och nattats.
En cognac för mig och maken framför brasan medan maten blir klar. Fredagskvällar är sköna!
 
Finaste Bidde. Vilken bra kille det är. Vilken tur att han kom hit. Hade varit väldans tomt efter pappa Sten annars. Han är så himla duktig med allt. Idag var det grisväder=biddeväder. Regn o rusk. Glad o nöjd var han på vår lunchtur. I natt vaknade jag av att han puffade lite försiktigt på mig med nosen. Så kröp han upp, som alltid jätteförsiktigt, mellan mig o maken o somnade gott som en lång korv hela vägen från kudden ner till fötterna..