Förberedelse :)

I helgen har vi varit i Borås. Och Jönköping. Lastbilsmässa på Elmia, rätt kul faktiskt. Lärde mig massor som jag nog aldrig skulle lärt mig om jag inte befunnit mig på mässan tillsammans med maken.
Vi var också ute en sväng på på stan i Borås lördagkvällen och träffade vänner.
Och spenderade tid med svärfar såklart!
 
Men höjdpunkten på hela Boråsresan var såklart Helge! Jisses vilken fin valp!! Liten, lurvig, rund och glad. Vi hade nog kunnat stanna hos Inger på Micawbers hur länge som helst :)
I morgon ska Helge med syskon veterinärbesiktigas, chippas och vaccineras. Så håll tummarna för att han mår så bra som han ger sken av.
Och på lördag kliver vi upp i ottan för att köra till Borås och hämta hem Biddes vapendragare! Vilken höst och vinter vi kommer att få!! Superkul :)
Vi är i stort förberedda för smått i huset. Fodret inhandlades idag. Vi letar grindar till trappan så att vi kan stänga till när vi sover. Vore ju synd om killen trillar ner, det vill vi inte.
Fina Bidde på lunchen idag. Vi gick en tur ner till vattnet. Humöret var det inget fel på idag heller :)
Finns så mycket öar, kobbar och skär här. Vilken tur att jag har mina vadarstövlar kvar sedan Stens tid. Perfekt att dra på sig vid vattenträning och ta sig mellan platser i vattnet med en ung hund :) Lättare att hjälpa hunden och lättare att nå fram och göra sig hörd.
Lilla gul blev en Helge när vi äntligen bestämt oss i valphagen. Han var perfekt från första anblicken och det var inte jättesvårt att finna honom i gruppen bland hans 9 syskon. Söt som tusan och lite björnlik :)
Husse och Helge :)

Årets sista...

...simtur!
Blev det nog idag. Passade på att packa med mig badkläder på lunchsvängen med herr Bidde.
Somrigt och soligt. Skönt i vattnet och mycket glad hund som uppskattade sällskap i vattnet :) Jag har aldrig sett en
hund simmandes och viftandes på svansen :)
Skönt var det. Alldeles ensamma var vi. Helt vindstilla och blankt vatten. Vilket ställe vi bor på!! Det är inte alla arbetsplatser man kan knata ner på lunchen till sjön och ta ett dopp med kompisen.
Havtorn finns det massor av i år längs vattnet. Det ska vi plocka o göra gelé på och ha i vinter :) Ska bara klura ut hur de ser ut när de är mogna först :)
 
 
 
 

Nu så!

Då är det dags att köra igång bloggen igen :)
Det börjar hända grejer igen på gården. Vi ser fram emot att hälsa på lilla valpen Helge på lördag :)
Och nästa lördag flyttar han hem till oss. Jisses vad kul det ska bli!
Vi har förberett på alla möjliga vis. Valpkurs bokad, tid för 12-veckors vaccinering bokad, dummys beställda, försäkring fixad och planer/önskemål för kommande aktiviteter och framtid är lagd :)
Oj vad mycket kul vi kommer att ha! Och jag tror Herr Bidde kommer att uppskatta en liten kompis i huset. Han är alltid lika välkomnande och glad när vi får fyrbent besök.
I kväll har Bidde och Bullen hjälpt till med disken. Och faktiskt inte på eget bevåg. Idag behövde de inte anstränga sig en endaste liten smula.
Vi har nästan tomt i vårt skafferi och kyl. Kvällens middag blev lite märklig. Men konstigt nog fungerade det. Eftersom det är ekande tomt i skåpen, fick det bli vad som fanns.
Så varför inte kidneybönpasta, vildsvinstornedo, kantarellsås och rostad blomkål? Faktiskt ganska gott!! Och uppskattat av grabbarna som tog hand om resterna.
 
Snälla killar delar broderligt på disken :) Helge kommer att få två fina vänner i dessa!