Mysfredag!!!!

I väntan på att maken ska komma hem från jobbet så att vi kan åka till kyrkogården och tända ett ljus hos pappa, försöker jag vara en god hustru. Bakar bröd, tvättar, eldar i kaminerna i båda husen och förbereder middagen. Livet är väldigt skönt!! O skönt att komma in i vårt fina kök efter en kylig dag utomhus.
Sonen fräser runt på fyrhjulingen i skogen och är rätt nöjd med livet!
Det har varit frost hela dagen, men klar himmel o sol. Blir några minus i natt med, så det är skönt att elda på här inne!
 
Trevlig helg alla!!
 
 

Nackspärr

Idag har jag gått runt och sett ut som Quasimodo. Kanske inte med själva puckelryggen, men väl sned o vind. Jag tror någon stelopererat ena sidan på min nacke i natt.
Men simmade i kväll och det löste upp en del. Simningen idag var förresten ovanligt jobbig.
Alla 8 banor är alltid märkta med skyltar för motionssim, undervisning, lek osv, så att man placerar sig i rätt beroende på mål och syfte.
Motionssim är en bra fålla för mig. Fast idag var den belamrad med simmare modell mycket äldre och mycket långsammare. Trodde inte det gick att simma saktare än mig, men där kunde jag inte vara kvar. Verkar ju jättedumt att betala inträde till badhuset och få köa i bassängen...
Så jag flyttade över till nästa rad. Den var för snabba simmare... Jag är ju inte snabb. Inte alls faktiskt. Men att välja mellan crawlbanan och snigelbanan för motionssimmare, så hamnade valet på "snabba simmare".
Crawla är förenat med livsfara i mitt fall, och badvakten var upptagen med att städa golvet, ville inte störa henne med drunkningstillbud mitt i allt.
Så det var bara att paddla på bland de snabba simmarna för att inte störa deras rytm. Normalt brukar jag undvika just den kategorin. De kännetecknas med simglasögon och har en simteknik o skapar svallvågor så att man hela tiden får kallsupar o öronen vattenfyllda. Dessutom simmar de varannan längd baklänges, varför de inte ser när de är på väg att krocka med mig när de kör ifatt.
Egentligen skulle jag vilja vara med i banan för kantareller, undervisningsbanan. Så att man glänsa bland de snabba efter kursslut. Fast där fick jag inte vara med, jag är för gammal :)
Så idag fick jag upp pulsen och tog simträningen till en ny nivå. Helt ok och riktigt skönt!
 
I övrigt så har jag o Bidde mest hållt till i stallarna idag och skött om djuren. Sten har varit med en liten stund, men han får komma in i huset för vila och för att hålla sig ren stor del av dagen. En mycket glad, trevlig och tålmodig liten patient är han :) Medicin morgon o kväll och så lite salva på benet gör honom gott.
 
I morrn är en ny dag med fullt schema. Vi har mycket att avsluta innan helgen.
 
Bidde tyckte det blev lite långsamt i stallet idag o väntar på att vi ska ta lunchpromenaden någon gång :)
Mellanmålspaus på lunchpromenaden. Det finns gott om vildäpplen i skogen, och han har koll på vartenda ett!
Ingen tur utan vatten!
Finaste Sten nu i kväll :)
 

Planering

Efter en nästan full dag på kontoret var det väldigt skönt att komma ut och greja i nästan vårvärme. Ett ton foder har körts in, våra långöron har pysslats om, hönsen har fått städat och fint och Bidde har simmat runt skogsturen.
 
Senare i eftermiddag var vi i vår favoritbutik Pelles Service på premiärvisning av fyrhjulingar! Trevligt som vanligt, god smörgåstårta och så har vi sett ut vårt kommande nytillskott på gården :) Ingen fyrhjuling, men väl en röjsåg!! Den har stått på vår önskelista väldigt länge, och nu är det snart dags äntligen! 
Det håller på att växa igen helt med sly och behöver verkligen hålla undan. Och så kommer vi kunna förbereda för något som jag ser fram emot väldigt mycket. Nämligen ett växthus! Framigenom ska vi ha en jättefin liten odling med växthus o kringyta på en av våra åkrar. Det kommer att bli kalas! Fast i dagsläget har vi en stor ofin ofrivillig slyodling där vi har tänkt att plantera.
 
I morrn är det en ny dag, det är veckans simdag och så ska Sten få lite roligheter på eftermiddagen!
En aktiv krabat som skuttade runt i träden på vår morgontur i morse till Stens stora glädje. Han är väldigt fascinerad av ekorrar och kan studera dem länge o väl. 
Förmiddagsfikat :)
Bidde tyckte att han hittat den bästa platsen att vila på. Där har han ju liksom koll på mig hela tiden, eftersom ekipaget följer med runt på gården.