Rörigt o bra

I morse var det stökigt i frukostköket. Regn ute och därmed alla fyra katter inne.
Bertil katt anser sig vara högst i rang. Lite störst går först. Alla andra får således vänta tills han flyttar sig från matskålen. Att ställa flera matskålar på bänken hjälper inte, eftersom han föredrar att husera alldeles ensam på bänken.
De andra kissarna som också var hungriga, söker de sig därför till annan matplats och rör till hela ordningen.
Det blev lite Alla-äter-någon-annans-mat...
- Harriet högg in på min smörgås
- Bidde kalasade på vår limpa
- Bagera käkade i Biddes matskål
- och lilla Helge mitt i allt detta samsades med Bullen om sin egna mat :)
Vi själva var glada för vårt kaffe denna morgon, det var ingen annan som lag anspråk på :)
 
I övrigt har vi haft en bra dag på kontoret
 

Och i eftermiddag var jag med Helge till veterinären för 12-veckorsvaccinering och vägning. Han skötte sig utmärkt, vågen visade 11,5 kg och han tyckte utflykten var rätt rolig.
 
Sen körde vi och hämtade maken på jobbet och stannade på Granngården på vägen hem. Där fick bla junior välja ut en leksak. Vi ska på valpkurs i helgen, och fått i uppdrag att ta med favoritleksaken. 
Lite huvudbry fick jag allt.. Helge släpar mest runt på strumpor och skor här hemma. Och ljungen som ska vara i krukan på vår trappa envisas han med att plantera om hela tiden. Vi har en diskussion om det varenda morgon :).
Kändes lite konstigt att ta med makens strumpor på kursen och ljungen har jag ju sagt ska sitta kvar i krukan. Man ska vara konsekvent har jag lärt mig.
Så Helge fick helt sonika välja ut sin favoritleksak själv i butiken. Av alla möjliga prylar på hela hundväggen, väljer han en kossa på direkten:) Vi testade massa olika saker, men han återgick till kossan hela tiden. Kärlek vid första ögonkastet!
Helge och hans ko :)
Himleriket! Det är ju käk överallt
På makens jobb. Helge känner sig hemma där och vet precis vart han ska ta vägen
Här hemma väntade bästa kompisen Bidde. Han hade nog sovit gott, för han var pigg o sprallig. Bjöd in till en brottningsmatch på köksgolvet och lämnade plats till junior på filten när han tyckte det var dags att vila igen. Bidde är nog världens snällaste plastpappa. Helge klättrar runt på honom som Mowgli på Baloo. Ibland tycker vi nog att Bidde har lite väl stort tålamod. Men när han tycker att det är bra, ruskar han bara lite på sig och går därifrån. Så är det färdiglekt.
 

Höst-tv

Äntligen har hösten anlänt på riktigt!
När Kockarnas kamp, Bonde söker fru och Hela Sverige bakar kör igång, har vi lämnat sommaren och gått in i nästa årstid! Hur bra som helst!!!
Bänkad framför kockarna med en stor skål av de godaste vindruvorna jag vet från systers växthus, hundarna snarkandes och lamporna tända i fönstren. Lamporna är också ett säkert hösttecken på Källängen :)
Dagen idag har dock inte varit mer höstig än alla fina färger ute. T-shirtvärme i solen och vattenbrist i skogen. Bidde har demonstrerat gyttjebad för Helge, som inte var speciellt trögfattad :) Dom roade sig kungligt kan man säga!
 

Igen

Då är helgen slut. Igen.
Tiden går så vansinnigt fort :)
Hela veckan har varit toppen och avslutet ännu mer toppen. Grillade revben på vår egenuppfödda gris i fredags, jobbade lång dag i går på gården och var iväg på utflykt idag.
 
I går kväll var det inte mycket med någon av oss. Kom in sent på kvällen, orkade inte laga en regelrätt lördagsmiddag utan åstadkom något ätbart av det som var snabbast möjliga i kylen. Dvs ägg o macka.
En stund i tv-soffan. Maken somnade ganska omgående. Jag härdade ut mycket längre. Så länge, så att när jag väl beslöt mig för att väcka maken och göra natten, hade klockan hunnit bli så mycket som 21.15....
 
Så i morse var vi alla piggelin. Speciellt unga Mr Helge. Han var på ett strålande humör redan kl 6 och redo att ta tag i dagen. Bidde som gärna vill ha sovmorgon och inte skyndar sig upp, hade inget val. ALLA skulle vakna! Fantastiskt fin liten kille är han, Helge.
 
Så upp, frukost, duscha, fodra alla djuren, packa matsäck och fiskegrejer. Så bar det iväg för en dag med fiske tillsammans med sonen och Richard.
Inte en endaste fisk fick någon av oss. Undertecknad hade en på kroken ända in till land innan den släppte.
Men vad gör det? Vi grillade, hade fint väder och väldigt nöjda hundar.
Vi stannade hos syster och hälsade på tiken Wilma på vägen hem och också på Richards mysiga katt Lucas. Helge hälsade snällt på båda :) Just nu är han sömnigare än någonsin. Åt sin middag och bäddade ner sig i sin filt i sovrummet på en gång. Men nu är det snart dags för kvällsmålet, det ser ut som om han missar det...  
Helge :) bilden har Richard tagit
Bidde, Helge och sonen fiskar för fulltt :)
Självklart hittade Helge några barn att charma vid grillhyddan :)
Bidde o Helge hälsar på kissen Lucas.
Helge och fina Wilma
Artig ska man vara när man träffar gamla pensionärer.