Hemma bäst!

Hemkommen från ett dygn i Göteborg. Blev mött av en högsjungande jätteglad Bidde i hallen och en make med kockmössa i köket. Så skönt att vara hemma med nära o kära!
Fick ett glas tjeckiskt öl i handen av mannen medan han gjorde klar en 12-poängs middag bestående av en fantastiskt god vitlöksmarinerat lamm, potatisgratäng och pepparsås.
Hemma är bäst!
 
Gårdagens långtur innan jag for till Arlanda och Göteborg. Dags att plocka fram de stora stövlarna om man ska ta sig runt Västernäs. Fast det hade jag inte igår, och jag kan informera om att vattnet ute är väldigt kallt :)
Jättefina Bidde. Vi hade inte kunna få en bättre hund efter Sten. Så himla trevlig o duktig. Vi fick verkligen en liten pärla (eller mer sant, en ganska stor ädelsten)! Men lite sömnig i skrivandes stund - som synes :)
 

Tänk om vi får samma milda väder resten av vintern som vi haft idag! Underbart att slippa alla tjocka kläder och kunna röra sig nästan obehindrat i skogen :)
 
Jag och herr Bidde har ägnat stor del av dagen i stallet och i vedskogen. I kväll har jag rotat runt med gamla fotografier, och hittade massor av bilder på Sten i alla åldrar och situationer. Han var verkligen en väldigt speciell kompis.
 
Bullen har varit aktiv idag!
Fina fina herr Bidde på lunchsvängen. Han börjar bli grå runt nosen, farbrorn.
Fick den här delad till mig på Facebook. skulle absolut kunna vara från vår egna trappa. Herr Bidde (och Bullen) har en väldigt avslappnad attityd till omvärlden, såvida mitt uppträde inte säger något annat. Han är tex numer pappas pojk gällande rävar kring våra höns. Fantastiskt hur han har uppfattat sitt ansvar kring fjäderfäna :) Sten var en expert, så lyhörd och förstod läget på sekunden bara han hörde hönsens läte. Och faktum är att Bidde inte ligger långt efter. Duktiga killen!

puls

Tack du snälla människa som kört skidor i skogen!! Har väntat på att skotrarna ska köra, för det brukar bli så lättgått när de plattat till all snö. Ingen skoter, men skidspår som var så mycket lättare att ta sig fram på.
Att pulsa 5 km ospårat ger hög puls. Var genomsvettig väl hemma, men nu har vi trampat upp det värsta iaf.
 
Herr Bidde blev lite ställd i skogen. Såg färska vildsvinsspår på flera ställen. Och de hade bökat upp ordentligt på några platser. Bidde har aldrig reagerat innan, men den här gången var det nog alldeles nygjort.
Hans pappa Sten var inte ett fan av vildsvin och visade mycket tydligt att dem ville han inte ha att göra med.
Han var så avståndstagande att vi var tvungna att flytta bort en bogmontering på mitt förra arbete. Trofén satt i ingången till kontoret och Sten var tvungen att få fri väg för att ta sig in. Vildsvinsfobi kallade vi det.
Vi gick många kurser, jag och Sten. Allt från lydnat, till apportering och allt möjligt. Och så kom jag på den briljanta idén att anmäla oss till en kurs i eftersök/spårning. Och smartast i världen är man ju, som anmäler oss på vildsvinssök.... Sten var perfekt som kollega. Han uppträdde så säkert som en eftersökshund kan tänkas för spåning av gris, eftersom det inte fanns en möjlighet att han skulle kunna få närkontakt.
Han blev liten som en tax både i höjd och längd när han vittrade gris, vände helt sonika tvärt åt motsatta hållet  och satte iväg så fort det bara gick:) Enkelt att lista ut i vilken riktning man ska leta med andra ord! Vi fick alltså inte diplom som kursbästa :) Alla andra viltslag jobbade han som förväntat, men vildsvin ville han absolut inte vara med om.
Bidde reagerar inte så starkt. Han funderade en liten stund, precis som han brukar göra när han hamnar i ny situation, talade om för mig vilket håll gruppen gått åt, och knatade sedan vidare. Fina hund!
 
En jätteflock sidensvansar (har jag lärt mig idag att dessa fåglar heter) satt i björken på parkeringen i morse. Häftigt var det, eftersom de var så väldigt många o täckte nästan hela trädet, och riktigt fina!
Här har det varit aktiviteter. Herr Bidde funderar lite på oordningen :)
Hitta hunden!