Trevlig fredag :)

Sovmorgon idag. Jag o herrarna låg o drog oss ända till 05.20.
Frukost nummer 2 nu.
Den här dagen är fullspäckad. Jag är fast på kontoret full tid och hoppas på att också få några timmar i stora stallet med att förbereda för uppstart där. Vissa burdörrar ska bytas ut, nya tillverkas. Så det kommer att vara tomteverkstad ett tag framöver.
Men det är som sagt fredag och herrarnas långpromenad kommer vi inte att missa! Jag har tittat ut en bra väg, så får vi se om jag fullföljer hela turen, eller ofrivilligt halkar in på någon annan... Herrarna har vaknat på rätt sida idag igen och har traskat runt i stallet på morgonen.
 
I helgen är det full fokus på stora stallet, vi har redan några långöron som står i bostadskö. Och maken kommer att hålla till i stugan så att den färdigställs. Vi är också barnvakter i helgen :) valpen Valle och tant Elsa checkar in i morgon förmiddag när deras husse o matte har fullt upp med en massa annat.
 
Ha en jättebra dag alla!
 
Dagens slyranson till våra kaniner hämtades hem från skogen i morse. Börjar bli knoppar redan, och det gillas av våra skuttande hyresgäster!
 
 
Trägen vinner. Fröken Idun börjar sakta men säkert bli accepterad av Bertil.
Lilla fröken. Hade hon varit människa, tror jag att Idun likt en gasell spatserat runt i högklackat, tjusiga kläder och välfixade naglar. Hon hade absolut inte rört sig i områden utan asfalt och betong och förmodligen inte ens tankat bilen själv. Faktum är att hon förmodligen valt att åka taxi eller limousine. Hon är en primadonna utan dess like, vill absolut inte smutsa ner sig. Dock har hon börjat förstå tjusningen med stallet och tillbringade halva dagen där igår med Harriet. Iaf ända tills hon blev kissnödig. Då fick hon väldans bråttom in till lådan... så bråttom att hon tom sprang på marken till dörren ör egen maskin o inte på mina axlar :)
 
 

Säsongen

Nu börjar vi känna att det ska bli väldigt roligt när vi kör igång igen för säsongen!
Boden öppnar vi officiellt på långfredagen som den tradition vi har. I år bjuder vi på tårta o öppet hus i stallet. Självklart kommer kanin í olika former finnas till försäljning också.
 
Vi har fullt  upp med att förbereda dels för säsongsstart i boden, men också för stuguthyrningen. Maken bygger i nya stugan varje kväll och det blir himla bra. Kommer att bli en mysig logi för upp till 5 personer.
 
Våra långöron verkar tycka livet är toppen och i princip samtliga honor i rätt ålder är redan dräktiga :) Joel o Fredik har haft fullt upp och jobbat på riktigt bra. Vi har ytterligare 2 hanar, men som ännu är lite för unga för att presenteras av våra äldre honor. De kan vara minst sagt bestämda över hur de vill att själva akten ska gå till, och då är det inte lätt att vara liten blyg nybörjare. Så de får slussas in i sitt arbete lite försiktigt framigenom.
Men dräktiga honor innebär att vi kommer att få öppna upp det stora stallet lite tidigare än vad vi egentligen tänkt. Helt ok för oss!
 
I övrigt så har herrarna hund haft en fin dag. Och i går med. Då fick vi besök av min bror och valpen Valle. Jag o hundarna var i stallet o grejade.
Valle är helskön. När han hoppade ur bilen blev han mottagen av välkomstkommittén Sten & Bidde, som uttryckte sig ungefär så här:
"- Var har du varit? Du ska ju vara i gruppen här! Kom så går vi till stallet o städar gångarna!" Och så hakade han på främst Bidde som verkar vara någon slags storebror för honom.
Valle är verkligen en i flocken och har sin stadiga plats med herrarna. Under lunchen var Sten barnvakt, vilket innebar att de hade brottningsmatch under köksbordet... :) Gamla farbrorn, takterna sitter i!
 
På kvällen var vi hem till kompisen o gratulerade på födelsedagen. Väl hemma var samtliga ganska döda o det blev sängen direkt.
Vi är ju inte direkt några nattsuddare och åldern tar ut sin rätt. Rucka någon timme på normala rutiner, så hänger inte kropp o huvud med...
 
I morrn är en annan dag. Då ska jag sitta med en massa pappersjobb en massa timmar. Och hämta ett handfat till nya stugan så maken kan montera det.
Men nu får det vara natten här. Jag är alldeles för sent i säng. Maken, Idun och Bidde ligger alla tre på rygg i tv-soffan o snarkar redan. Sten har sträckt ut i sin nya soffa.
 
Kvällens middag! Hel ugnsstekt kanin med vitlök, en god sås OCH vårt egna öl!!!
Vi var så nyfikna på vårt öl, som inte alls ska vara klart ännu. Men vi bara var tvungna att kolla kolsyran o klarheten i det :) Det pös så fint när vi öppnade kapsylen! Och skummade perfekt när vi hällde upp det. Smakar inte dumt alls, ganska fylligt. Så en tid till för mogning så kommer det att bli kalas!!
 

Stora killar

Valpen Valle och hans kompis Elsa flyttade idag. Min bror o hans fru har hittat ett hus att hyra fram tills deras egna blir iordningsställt efter branden.
Valle knöt an till herrarna Sten o Bidde från första början. Han är så himla mysig och förnuftig. Härmar herrarna i allt de gör o det är riktigt roligt att betrakta dem.
Igår eftermiddag tog vi alla hundarna på en promenad. Tant Elsa rör sig inte på så stort område från oss, utan vill gärna finnas intill hela tiden. Sten o Bidde gjorde som de brukar. En sväng hit o en sväng dit, lite badning, lite grävning, en o annan hästskit slinker ner, kappspringning, fix och bus. De har alltid kontakt med mig, kollar av läget, återkommer o rapporterar eller väntar in. Valpen Valle tittar på dem, funderar en kort stund, och gör precis likadant som dem. Vatten visade det sig att han tyckte var toppenkul, och Bidde gjorde sitt bästa för att introducera honom ordentligt :)
 
Men i eftermiddag flyttade dom och det blev väldans tyst i stugan. Ingen Elsa som kikar i fönstret o ingen Valle som knatar runt här o där.
 
Nu i kväll har jag skurat alla golv i hela huset och också bakat en laddning bröd till kommande veckas frukostar. Så nu blir det ugnsvarmt bröd, stekt ägg o the. Förhoppningsvis hittar vi en jättebra film också :)
 
Valle o Bidde på stalltjänsten i morse. Valle hängde på grabbarna o hör till gruppen helt naturligt. Såklart gjorde Sten o Bidde sitt bästa för att lära honom allt de kan :) O det gäller ALLT! Just här städar de gången på tappad pellets efter utfodringen.