Sammanfattning

Summering av veckans första dag;
 
Strålande sol, men lite kallare. Passade Sten ganska bra, han gillar inte värme. Det räcker att han ser solen på väderlekskartan så börjar han flämta.
 
Blev ingen joggingtur mitt på dagen, som jag först tänkte i morse. Kände helt enkelt inte för det :) Så vi traskade till Tulka Ström istället. Planen var att spana in vår båtplats och se hur mycket den har vuxit igen med vass sedan sist. Vi har ingen båt där, men platsen ingår i fastigheten. Och jag är inte säker på att det är det mest optimala stället för båt, då det är mer växlighet än vatten. Kanske en sådan där träskbåt de använder i krokodilvattnen runt Florida hade funkat. Fast det är nog bra träningsområde (och inga krokodiler)! 
Och i vanlig ordning gick jag fel - till hundarnas stora förtjusning. Det blev en längre tur, ganska skönt faktiskt! Och så hittade jag en ny väg som vi måste testa någon gång :) gäller bara hitta dit igen.
 
I övrigt har jag engagerat mig en stund på kontoret, skuffat runt på gödselkärran, skött om våra djur och dammat av vedklyven här hemma.
Apropå ved. Det finns ett ordspråk som säger, att ju äldre man är, desto större vedhög på gårdsplanen.
Jag tror Hasse har lurat mig. Han måste vara minst 120 år... Jisses, han har varit duktig med motorsågen!
 
Hundarna har nog haft en ganska skön dag. De har lufsat runt på gården och varit allmänt sociala. Så himla mysiga båda två! Och nu ikväll ligger alla djur o dräller här o där, minst två av dem snarkandes :)
 
 
 

Lugnet

Idag verkar vara en sådan dag när hundarna gärna ligger på sofflocket :) Superglada och nöjda under morgonens tur. Väl inne igen frukost innan de kröp ihop på valda sovplatser. Pratar man med dom, sträcker dom bara på framtassarna och stretchar lite. Ingen stress här inte!
Igår kväll åkte vi till sonen i Åkersberga. Självklart var Sten o Bidde med. Som vanligt var Sten glad och såg fram emot slutmålet. Nyfiken är hans andra namn. Bidde är lite mer frågande och vill gärna ha lite tid på sig att klura ut vart han har hamnat. Han är alltid grundlig i att undersöka ALLT så att han har koll på läget. Men när vi körde tillbaka och svängde in på vår väg, blev det liv i bakluckan. Oj vad glad han blev, han har ett litet pipande ljud när han är extra glad, och svansen gick som bara den.
 
Den här dagen bjuder på spretiga aktiviteter. Några brandkårsutryckningar på kontoret och fix ute/inne så att alla djuren har vad de behöver. Till lunch får jag fråga herrarna om de kan tänka sig att vakna till och följa med på en joggingtur. Tror inte jag behöver be två gånger :) 
 
 

Söndagsfix

Då är kommande veckas lunchlådor lagade och fixade! Bland annat får vi fiskgratäng, kalops, fläskpannkaka och apelsin/citronpaj med maräng :) så vi ska nog inte falla ur de kommande dagarna!
En sväng i skogen med lilla praktikanten och herrarna i morse. Morgontoaletten klarades av i några av alla vattenhål de hittar hela tiden. Bidde fixade även lite extra tilltugg denna fina söndag. Benen av en kvarts rådjur släpade han glatt hem och tyckte att han gjort ett riktigt fynd. Dock böt jag ut godbitarna mot något annat, så att vi håller lugn o ro i hela gruppen.
I eftermiddag checkar Carly ut ,och vi ska ta oss till Åkersberga och sonen lite senare. Tills dess hänger vi i stallarna och förbereder för ungdjuren som ska sorteras och göra plats för de som ska flytta från sina mammor.
 
Och för er som undrar över hur natten har gått här; jag kan meddela att samtliga två och fyrbeningar gott och väl får plats i sängen!! Lilla carly tar ju inte större plats än någon av våra katter. Dock svor katten Bagera åt oss, som släppt in ytterligare en hund i huset... Prinsessa katt är något tjurig av sig, det är inte mycket som duger där och för det mesta tycker han att vi gör fel. Men till syvende och sist, så är han rätt nöjd med livet numer när han har ett helt stort område att röra sig på utan en massa andra katter som hävdar revir. Det hade han problem med innan vi flyttade hit. Han har nått fram till Bidde, som helt och fullt respekterar att Bagera endast vill ha umgänge när det passar honom. Och då gäller det för Bidde att vara uppmärksam, för mängden och tiden för umgänge beslutar prinssesan samma sekund som han upplyser Bidde. Så kloka vovven väljer oftast att lämna plats och gå någon annanstans.