Maskiner och apparater

En fin 1,5 timme i skogen med Herr Bidde i morse i solen! Jätteskönt! Skickade iväg sonen med en leverans kanin till Norrtälje när han skulle till jobbet kvart i sex, och sen gav vi oss iväg. Mornarna är dom allra bästa. Klart i luften, duvorna hoar och Herr Bidde är på språng.
Nöjda o glada hemma igen fick vi en rejäl frukost med maken.
Och nu är det fix och reparation av apparater och maskiner.
Vet inte vad vi har gjort för att drabbas av de sista två veckornas missöden.
- Tankade fel soppa i min fina nya röjsåg. Resultat: Traktens bästa skogs o trädgårdsbutik/verkstad Pelles Service fick lite mer att göra eftersom den skar ordentligt...
- Golvet i duschkabinen i ena stugan sprack. Ny dusch inhandlades och installerades.
- Nya wc:n i Hilton hade trasig spolmekanism. Ny wc inhandlades och installerades.
- Dammsugaren sa upp sig..
- Dörren till vårt nästan nya kylskåp har hängt sig och går inte att stänga? Maken fixar!
- Bilens 2:a på besiktningen krävde verkstad för att häva körföbudet som vi kom på hade inträtt.
- Datorn tyckte att det var både semester och pension. Ny dator har inhandlats.
- Torktumlaren har bytts ut
- Och tvättmaskinen i Hilton vägrar att tömma och öppna luckan...
 
Men vad tusan. Inte så mycket att hetsa upp sig för. Nu är nästan allt korrigerat :)
 
Ha en fin dag alla där ute!
En tur till Enköping igår betyder att vi har med oss jordgubbar hem! Brukar stanna utanför Jälla Naturbruksgymnasium och köpa med oss :) mums!
 
Mamma Harriet försökte smyga med på vår morgonpromenad. Men det fick hon inte! Vände och tvingade in henne i huset så att vi var säkra på att inte tappa bort henne någonstans på vägen
 
 

Semester

Vi har semester! Från våra anställningar. Vilket innebär att maken byter arbetsgivare och jag kan göra lite längre listor på att-göra saker än när jag är själv hemma :)
Men vi tar det lite vackert och har en skön semesterkänsla iaf. Sovmornar, grillat, utflykter och en annorlunda vardag. Strålande sol och vi ska försöka få fart på vår fina båt :) Jag ska damma av mina inte alltför stora sykunskaper och försöka åstadkomma något slags skydd till dynor o madrasser i båten.
Det är dansveckor i byn och vi har full rulle på stuguthyrningen. En ny dusch i ena stugan monterades in i fredags kväll och det allra sista på Hilton fixas idag.
Bidde är helskön med gäster numer. Igår checkade nya in, och Bidde hälsar glatt välkommen. Sen låter han dom vara.
Sten lärde honom förra året på något vis, att när det är hyresgäster här, så har dom sitt utrymme på gården. Där är man inte. Jag har ingen aning om hur Sten visste det eller hur han kopplade det till just hyresgäster. Men Bidde gör likadant. Använder grusgången och går runt deras gräsmatta med utemöbler istället för tvärsöver som annars. Pratar med dom när dom själva tar kontakt, annars inte. Sten var fantastisk och kloka Bidde snappade upp det mesta på förra årets kurs som han fick av Sten!
Men nu ska jag o Herr Bidde promenera ner till sjön, för han vill gärna ta ett dopp innan vi fortsätter i Hilton!
 
 
 
 

Vad händer?

Årets midsommarhelg var en rolig helg. Vi har firat alla dagar tillsammans med nära och kära. Midsommarstång och partytält ställdes i ordning efter lite huvudbry hos våra gäster :) Gruppen som hade hand om stången gjorde ett fint jobb! Också de med tältet, som var en något knivigare uppgift. Utan beskrivning och delar från tre tält, varav ett från annan tillverkare, gav dem lite att fundera på :) Men tältet kom upp och bra blev det.
Inget regn, men skönt att sitta under iaf.
Så sill, jordgubbstårta, spel, lekar, badtunnebad, grillat och en öl i glada vänners lag blev en fin midsommarafton. Bidde har såklart varit med hela helgen och han är stencool. Minglar, pratar med folk, förser sig med en macka, sover en liten stund och är rätt nöjd med tillvaron. Att det låg folk och sov i hela huset midsommarnatten och morgonen därpå reagerade han inte ens på. Han knatar upp o lägger sig med oss på rygg i sängen och snarkar hela natten. Han blev glad när han insåg att hela köket var belamrat med tältsängar på lördagsmorgonen :)
I lördags tog vi båten till Åland. Käkade gott på buffén och några i sällskapet passade på att handla i taxfreen.
I söndags packade jag, Bidde och lilltjejen Ida picknicken och körde ner till vattnet. Jag badade inte, men det gjorde Bidde & Ida länge och väl istället :)
Maken och syrrans sambo har kopplat vatten hela helgen mellan alla trevligheter. De är ett bra team, likheten med Åsa-Nisse o Klabbarparn är slående :) Många annorlunda lösningar och mycket funderande. De har också skurat golvet i Hilton både en och åtta gånger, eftersom en del rör och kopplingar frusit sönder i vinter :) Allt är utbytt, fixat o klart! MEN vid kontroll så fick vi 70 gradigt vatten i fel kran! Inklusive toaletten och tvättmaskinen. Här är vi hygieniska! Sanerad toalett direkt vid spolning. Lite överkurs kanske, och något oekonomiskt. Och lite synd för den gäst som önskar tvätta kläder i 30 grader....Det är en krympmaskin vi har, inte en tvättmaskin :)
 
Helgen är slut och alla har åkt hem till sitt. Vi arbetar som vanligt alla tre i familjen. Inga konstigheter, att-göra listan betas av. Sommaren kom i lördags och jag o Bidde njuter av solen när vi är ute och fixar. På fredag är det sista arbetsdagen för mig och maken på våra vanliga jobb, sen är det semester! Fast semester här sommartid innebär att vi ägnar all tid åt våra stughyrare och gård! Perfekt! Vi ska också få ner båten i vatten! Spännande!
Numer har man inte bara en flatte kring fötterna när man sitter på muggen. Hela familjen katt är också ute o knatar! Allt ska undersökas! Igår fick dom sin kattlåda och den invigdes nästan direkt av den största i kullen :) 
Morgonens promenad med Herr Bidde. Torrt i dikena, men efter lite letande och bökande finns det ju fortfarande lera i botten....
Vattenapportering i går. Lite marigt, för dummyn vindade iväg och Bidde fick tänka om. Också svårt att finna bra uppstigningsställe när han väl fick fatt på apporten. Blir så väldigt halt på klipporna nere vid vattenkanten. Skam den som ger sig säger Bidde, närmsta vägen tillbaka ska det vara, hinder eller ej! Bidde fixar :)
Lite samkväm på midsommarafton :) Bidde o sonen
På väg till skogen! I går morse gick jag Bidde o Ida på promenad innan de skulle fara hem. Jisses vilken energi barn har. Hon sprang konstant! Tog bara halva vanliga rundan för att skona henne, så vi vände på mitten. Men 2,5 km löpning för tjejen med 50 cm långa ben, borde vara motsvarande 2 mil för en annan...
Jordgubbstårta ska det vara på midsommarafton!!