Sysslor

Då har vi avrundat en väldigt bra vecka och en väldigt bra helg med söndagsmiddag!
Just söndagsmiddag känns lite gammalmodigt eller pensionärsaktigt, men vi älskar det! Har blivit en självklarhet hos, hur mysigt som helst!
I veckan har vi petat här och där och överallt med olika projekt. Målarsäsongen är igång, det kan man tydligt se på Herr Bidde. Han är hjälpsam och är just nu både röd och vit i pälsen :)
På tal om herr Bidde - jag stod på taket på nya stugan här om dagen. Bidde fixade med sitt där nere på marken. Rätt vad det var knatade han iväg. Väldigt målmedveten. Förbi stallet, ut på åkern och bara fortsatte. Jag sa inget, var nyfiken på vad som var på gång. Han traskade på fullt fokuserad och lite sammanbiten. Över diket in på grannens åker. Satte sig och gjorde sina behov, vände därefter tillbaka och gick hem samma väg igen :) haha
Annars brukar det vara lite mer fart och lek när det beger sig över åkern. Därför ville jag se vad han tänkte göra när han ändrade gångart och verkade vara väldigt beslutsam. När han skuttar iväg glad i hågen i vanliga fall, brukar det vara för ett dopp i grannens fiskdamm. Han luktar alltid som en sämre fisksoppa när han kommer tillbaka...
 
Nästa vecka är det påsk! Maken är ledig på torsdag, så vi har flera dagar att jobba tillsammans. Och Richard har hand om djuren och den stora körningen i stallet på onsdag igen, så jag o maken koncentrerar oss på bygga slakteri o annat. Och så öppnar vi Källängens Bod för säsongen på fredag med! Det är roligt :)
 
Snyggo :) På span efter älgar. Stod två stora fina en bit in i skogen.
Stallhjälpen idag. Han har gått i herr Biddes skola...
 
Söndagsmiddag :) Källängens egna kyckling! Inte alls dumt.
Herr Bidde i fredags. Han gjorde ett väldigt gott jobb :)
Efterrätt ska man såklart ha en söndag. Blåbärspaj!
 

Fredag!!!

Äntligen lite behagligare nivå på snödjupet. Idag ska vi ta långtur, jag och herr Bidde. Förhoppningsvis kan vi införa våra fredagsrutiner igen efter ett par månader med kyla o snö. Lite begränsade har vi varit, när det varit så kallt, och det är inte roligt att pulsa fram i halvmeter djup snö iklädd hela michelindräkten.
Det är bra att vi kommer igång igen. Omfånget på både min och Biddes mage har ökat.... ganska markant också på oss båda... Vi vill ju inte vara tjockisar. Men lätt hänt, trots att vi faktiskt inte har legat på sofflocket direkt utan hållit igång med vanligt sysslor. Jag gillar god mat, Bidde gillar all mat :) Rättar sig nog till när vi kommer ut på våra vanliga rundor igen!
Fredagsrutinen innefattar längre rundor och dummys släpar vi med oss! Ska bli kul att se vad han säger om det. Det är som sagt läääänge sedan vi körde. Så idag blir det små övningar markering, sök och dirigering för att se hur vi ska jobba vidare kommande veckor :)
 
Ha en fin helg alla!!!
 
 

Lättare

Hej alla!!
En bra dag i en bra vecka!
Det börjar röra på sig på Källängen efter vintervilan!
I torsdags fick vi ett lastbilslass väggrus. 8 ton av det östes ut och byggde upp en ny väg där vi grävt för vatten i höstas. Efter 2 tons skottande och körande, kände man sig som en babian i armarna. Jag hade nog kunnat knyta skosnörena utan att böja mig ner om jag provat. Efter 4 ton var jag tvungen att gå in och titta i spegeln, så att jag verkligen inte blivit extremt oproportionerlig. Såg dock förvånansvärt normal ut vid inspektion. Och efter 8 ton kände jag inte för att fortsätta med resterande 7 tonen nästa dag...
I fredags fick vi vår nya stuga i barackmodell levererad. Maxtest av den nya vägen med andra ord :) Funkade perfekt!
Så nu ska vi bara ställa i ordning stugan så den blir inflyttningsklar till nya hyresgäster.
Källängen kan alltså stoltsera med flådiga Källängen Hilton, Kärraton och Kaninstugan :) Det blir så bra efter hela vägen ner till stallet där vi ställt alltsammans, att vi har döpt vägen till Avenue Källängen! Skylt är beställd! Fint ska det va! Varför bo Sheraton när det finns Kärraton?
 
Att-göra listorna blir längre och längre för var dag som går ju närmare vår och sommar vi kommer. Därav en bra vecka hittills. Vi har kunnat bocka av sysslorna efter plan. Idag har dessutom Richard gjort sin första arbetsdag på gården. Det känns väldigt bra att få in honom, han är lättjobbad, klok och självgående. Låter som jag beskriver en hund :) men han har bara två ben :)  och kommer att göra stora skillnad här. Allt blir så mycket lättare och Richard är en väldigt bra tillgång.
 
Nöjda kaniner! Nytt och fint har de fått idag
 
Bidde i söndags. Jag och maken skulle bara gå en sväng med honom före bion. Som vanligt blev svängen mycket längre än vad vi tänkt från början. Ner tilll naturreservatet vid vattnet hamnade vi :) Soligt o fina färger! och man kan faktiskt se vatten långt där borta!
Igår på väg till skogen. Stod 4 rådjur i åt i godan ro i en trädgård vi skulle passera. Vi hann studera dem så pass länge att vi till slut var tvungna att störa dem genom att passera för att få gå vår runda :)