Yes!!

Idag har vi gjort klart det sista rörmokeriet som vi har planerat för i år. Äntligen! Jag måste säga att vi är lite stolta över oss själva.
Det här arbetet växte och blev något större än vad vi först räknat med. Vi skulle gräva 8 meter för att byta ut en del av vattenledningen till kaninstugan.
Det blev 70 meter grävt, ny stamledning till både kaninstugan och Källängen Hilton samt nytt draget i köket i kaninstugan inkl ny köksbänk/vask. Idag satte vi in den nya varmvattenberedaren där också.
Blev kanon! Vatten kommer där det ska komma och också i den temperatur o tryck som vi vill ha! 
Så nu kan vi snart med gott samvete ta semester :)
Tant Elsa åkte hem i eftermiddag. Hon är en fin tjej som gärna lägger beslag på de bästa vilplatserna. Biddes fårskinn är en av favoriterna. Och nära till sitt foder :)
Åh, är hon aldrig färdig med frukosten snart? Herr Bidde väntar tålmodigt på att få inspektera tantens skål.

1a advent

I morgon är det 1:a advent. Det gillar jag. Att sätta upp ljusstakar och julstjärna, tända utebelysning och elda stearinljus.
Kvällen före 1:a advent har vi alltid glögg- & ljusafton här på gården. En mysig tradition. Vi tänder många marschaller, fikar, visar stallarna och träffar folk.
 
Vi har haft en lång dag idag, men bara trevligt. From i morgon har vi officiellt semester på gården!! Jag jobbar tre dagar till på kontoret o maken fyra dagar. Sedan är vi lediga fram till jul :) Underbart!! Fördelen med våra jobb. Man är ute o grejar hela somrarna, och är ledig kyliga december istället.
 
i år blev det inte den lilla utegranen. två ljusslingor, o de täcker bara övre hälften...  Ja ja, den är fin iaf :)
Tant Elsa bor här i helgen. Det börjar bli ordning på henne. Idag fick jag torka alla ben och mage när vi kom hem från skogen. Tidigare har hon sett nybadad ut varenda gång, och Bidde som om han gått en gyttjebrottningsmatch

Igår hade vi en helkväll, jag o maken. Restaurang först och spelkväll i Åkersberga till sena natten. Riktigt roligt var det. 5 olika band, varav sonens som sista. De var bra, trodde inte jag skulle gilla musikgenren, men de hade fått ihop väl sammansatta låtar med bra refränger.  och jag kommer lära mig metal inom det närmsta eftersom sonen planerar ett större metalevenemang till våren. Igår fick man lite utlandskänsla på liten pub med olika mindre uppträdanden. Eftersom vi var hemma okristligt sent, var jag dödstrött i morse :) men vad gör det? sova får man göra när man blir gammal :)
 
En glad trogen gubbe i boden idag :)
elda gjorde vi massor :)
synd att det är så svårt att få fina bilder på alla tända ljus.
 
 

Fin dag!

Gick ner till vattnet med Bidde på lunchen idag. Kändes nästan som en tidig vårdag. Solen sken och den värmde faktiskt!
I övrigt har vi pysslat med jobb här och där. Och saknat vår kompis Sten, som fyller år idag. I alla år har vi haft köttbullemacka till frukost den här dagen. Så Bidde fick en lightvariant i morse för farsan, köttbullemacka utan själva mackan :) Han bugade och tackade för god frukost!
 
Nu får det vara kvällen här på Källängen. Alla sover och snarkar utom undertecknad. Jag snarkar inte. Det är jag helt säker på. Fast i morse tror jag att jag gjorde ett undantag. Varken mannen eller hunden befann sig i sovrummet när jag vaknade till av oljudet. Jaja, man kan inte vara helt felfri :)