Sommar och sol :)

Kaffepaus så passar på att skriva ner några rader här.
Det händer mycket i juli på gården. Våra uthyrningsstugor och baracker inhyser dansare från världens alla hörn. En riktigt rolig och intensiv månad!
Men för stunden har vi lämnat våra gäster i tanken, dricker kaffe, äter chokladmuffins och har beställt lite prylar till vår nya familjemedlem Helge!
Helge är en väldigt liten pälsad kille med fyra ben och svans. En valp av samma ras som Bidde och hans far Sten. En flatcoated retriever är han.
Den 3 september hämtar vi honom hos världens bästa uppfödare Kennel Micawber i Borås. Ska bli så väldigt roligt! och vi är så glada att vi har Herr Bidde till hjälp som stabil vuxen hund. Bidde har så mycket positivt i sig från sin uppfödare, världens bästa Kennel Håll Fast. Han har fått med sig en rejäl klatt klokskap, uppförande, vettighet och bra-att-ha grejer som vi kan hänga upp på valpen som ett bra stöd.
 Bidde är världens bästa gårdshund. Han är så lyhörd och fantastiskt duktig med våra gäster som rör sig över hela området dygnet runt. Bidde pratar med dom som vill prata med honom, accepterar utan knot gäster som absolut vill undvika kontakt pga rädsla, allergi eller annat och undviker dem från första stund. Traskar runt som den Herre han är, farbrorkepsen är på mest hela tiden, för det går inte så fort nu för tiden, tempot är minst sagt makligt. Sover en stund när han tycker det är dags och tar ett dopp i diket när andan faller på. Aldrig krångel, alltid trevlig, och en väldans bra kompis och livsnjutare. Han trivs nog väldigt bra som kaninbonde!
Tror det är nyttigt för Herr Bidde med en frisk fläkt i familjen. En Helge som sätter lite fart och klär av farbrorkepsen en stund :)
 
 
Besök hos syterson i veckan. Herr Bidde finner sig som sagt i alla situationer. Livsnjutare som han är, väljer han gärna den skönaste platsen med omsorg :)

Där i högen finns Helge! Bilden är tagen av uppfödare Inger i samband med födsel den 6 juli!

Nya familjemedlemmar! Pelle och Gunilla, Myskankor 13 veckor gamla!
kattungarna växer och frodas! just uppvaknade i höhäcken hos kaninerna här på bilden :)
 
 
 

Bröllop & semester

I lördags var vi på bröllop!
Jag gillar sånt. Att få anstränga sig med kläder, puts och studs. Tvingade till och med iväg maken för att köpa ny kostym. Hans gamla var av modell 1924, eller alldeles i närheten iaf. Det var dags för en uppdatering. Och snygg blev han!
Själv valde jag en klänning med djup rygg. Vilket innebar krångel med bh. Efter mycket letande och provande, fick jag tag på den perfekta. Bandlös bh! Monteras med klister. Jag tror silvertejp funkat lika fint, och dessutom skonsammare mot plånboken.
Funkade hur bra som helst, allt satt där det skulle hela kvällen! Och riskerade dessutom att sitta stadigt resten av livet. Herregud. Att demontera en påklistrad bh kräver sin speciella teknik.
Tyvärr saknade jag tekniken...Bondmora som jag är, går inte klistrad bh in i den normala klädesmunderingen. Och jisses vad låååånga bröst man får om an ska dra loss en klisterlapp från dem :)
Bröllopet var fint. Kul välplanerat och väldigt god mat! Hemma alldeles för sent. Man är inte 18 längre och har ett behov av regelbundna kvällsrutiner och invand sängtid.
Men vad gör en sömnig söndag? Vi har ju semester! Iaf från våra ordinarie anställningar. Det är väldigt skönt och lyxigt att ha maken hemma hela dagarna :)
Lite spridda skurar av bilder nedan! Håll till godo :)
Finaste bästa herr Bidde! Snällare hund är svårt att finna. Och alltid ordning o reda.
Bartendrar i lördags. Junior Andersson med kompis skötte sina uppdrag med servering, mat, disk och bar med högsta betyg. Lite stolt mamma är man allt trots att han faktiskt är på sitt 21a år :)
Att skicka maken och handla är alltid lika spännande. Spelar ingen roll om det handlar om att köpa frukt, hårfärgning eller målarfärg.
Den här gången handlade det om färg till väggarna i sista stugan. Sovrummet påbörjade jag målningen, men slutade ganska fort. Snål som man är, tar man vad man har. I förrådet stod en burk röd färg. Insåg efter att ha penslat ut en vägg, att valmorött i hela rummet, skulle kräva inhyrning av exotiska damer också, om vi ska leva upp till utstyrseln....
Så maken fick i uppdrag att köpa in färg till de övriga tre väggarna. Azurblått blev det!
Varför inte? Likväl som porrött, kan våra gäster sova i ett gladare blått skimmer :) Nästa vecka flyttar en fransk familj in i stugan, så vi får hoppas att de kan sova gott!!
'Hemmabryggd bröllopsöl! Jättefint och jättegott!
´Trötta småkissar. De har börjat gå ut nu och gillar att vila i skuggan.
Festsalen i lördags. De hade gjort väldigt fint i del av jätteladan hos min bror1