1:a advent

Så har Bidde varit med på sin första 1:a adventhelg i Anderssons anda! Det händer alltid lite mer just 1:a advent än övriga advent på Källängen. Vi har ju säsongsavslutning på gården med sedvanlig Glögg- & Ljusafton på lördagseftermiddagen/kvällen och deltar på byns julmarknad på söndagen.
Avslutade gårdagen med en middag tillsammans med våra vänner och upp tidigt i morse för promenad och stalltjänst innan färd till marknaden. I natt har även Fredrik blivit pappa till ett par kullar och det fixades lite extra hos de nyblivna mammorna innan vi for iväg.
Herrarna hund skötte huset under tiden och fick i uppdrag att vara eldvakter. Det har varit frost sedan i förrgår och det är skönt att komma hem till ett varmt hus.
Fast de var ganska dåliga på att se efter elden och väldigt nöjda efter några timmar på rygg i soffan såg vi när vi kom tillbaka.
Bara att tända upp igen. Och så fyllde vi badkaret med varmt skönt vatten, tinade en timme och i väntan på potatisgratängen kalasar vi på en fantastiskt god getost som vi köpte på marknaden.
 
Trevlig söndagskväll alla!!
 
Ën av facklorna igår bland 100 marschaller som lös upp vägen fram till gården :)
Hundarna hittade ett rådjur igår på promenaden. Troligen hade den lagt sig i sårlega och blivit kvar.
Bidde vilar sig i form i soffan!
 
 
 
 

Fort

Fasen vad tiden går fort. Har sagt det innan, men jag tycker det är fredag och söndag hela tiden.
Den här veckan har flugit iväg och dagarna har passerat hur snabbt som helst. Vi har hunnit med ganska mycket faktiskt.
-  En ny bod har installerats
- vi planerar för nästa nya bod. Källängens Stugby är på uppbyggnad och den nya boden är döpt till Källängen Hilton :) nr 2 blir således Hilton 2! Lilla stugan som vi haft från början har i folkmun bland våra gäster döpts till Kaninstugan, så det får den fortsätta heta :)
- Födelsedagskalas för vår 9-åriga lurviga vän
- Joel har blivit pappa och producerat nya långöron
-  lååångpromenad med picknic o allt i skogen förutom vanliga rundor med vovvarna
-  kontorsjobb
- sedvanligt stalljobb
-  en sväng till Hallstaviks Badhus (en väldigt positiv upplevelse! Trevligt folk, varmt o skönt, bra bad o en skön stund i solariet)
- fika hos sonen
-  granar har huggits o satts upp med utebelysning
- adventsljusstakar har tagits fram, årets höjdpunkt!! hur mysigt som helst!
- förberedelse för morgondagens säsongsavslutning på gården och för söndagens julmarknad i byn
- har fått smsavisering om att våra salsaskor är på ingång! nästa vecka kommer dom och sedan är vi redo att göra Stockholm osäkert! Med all rätt  tror jag faktiskt :)
- min svarta klänning inför Amsterdam är inköpt och utprovad :) jättenöjd är jag och vi är förberedda för allt från Anne Frankt till Heinekenfabriken, spa och dans en hel natt :) 
- och mycket mycket mer som hänt och en massa som vi inte hunnit med :) fortfarande har dygnet alldeles för få timmar! Eller också går timmarna alldeles för fort.
 
I morgon har vi vår mysiga Glögg- & Ljusafton! och därefter en god middag och ett glas vin med våra vänner :)
 
Herrarna hund snarkar så mycket de orkar. Idag har de eskorterat tant Wilma genom Hallstavik på lunchen när hennes matte hade fullt upp på jobbet. Bidde är väl hemmastadd i trakten nu och blev hur glad som helst när vi stannade bilen utanför Wilmas jobb. Han gillar att hälsa på där. Hundvänligt och alltid något gott på bordet i lunchrummet :)
Sten är piggare än någonsin, har mest bus för sig o tycker att livet är som bäst just nu. Vädret passar honom bra. Inte kallt och inte varmt.
 
 
 
 
 
 

bortskämd

Man vänjer sig fort!! Maken är hemma den här veckan, och det hade han gärna fått vara alla veckor :)
I och för sig får jag koka morgonkaffet själv, det brukar alltid vara färdigt när jag kommer upp från bingen i vanliga fall eftersom han åker tidigare till arbetet. Och mitt egna kaffe är långt ifrån lika gott. Men det är helt klart värt att få halvblaskigt kaffe mot att ha en glad o sprallig arbetskompis här hemma :) Det är ju bara att ta några koppar extra för att fylla koffeinbehovet!
 
Vi håller på att förbereda för helgens säsongsavslutning på Källängen. Var till Norrtälje i går och fixade alla 100 marschaller och lite annat. Passade också på att hälsa på sonen för en fika i hans lägenhet. Jättemysigt hade han, välstädat, ordning o reda! Undrar vem han har fått de egenskaperna av? Vi såg inte så mycket av dem när han bodde hemma, så det måste sitta i själva lägenheten :)
 
Vi har fått vår nya bod på plats idag och arbetet med att ställa i ordning den har påbörjats. Ska bli fantastiskt roligt när den är helt klar och vi kan erbjuda gäster övernattning i den!
 
Idag har vi haft födelsedagskalas! Allra bästa Sten blir 9 år idag och vi har firat med köttbullefrukost, födelsedagslångpromenad och köttbullemiddag :) Och självklart var Bidde med på sympatiköttbullemåltider och sympatilångpromenad! Båda väldigt nöjda och båda snarksover nu i kväll :) Med all rätt faktiskt. I går var vi också ute såklart, fast på halvlång tur. Och det var verkligen fullt ös på båda två. Det är fantastiskt kul att se att de är så synkade med varandra och faktiskt leker, pensionär o nästan farbror som de är :) Idag fick vi också följe av kompisen med några av hennes hundar, och plockade också med oss picknick ut i skogen. Mysigt värre!
 
I morrn är en ny jättebra dag. Vi ska bland annat besöka badhuset i Hallstavik som omväxling! Och så är en massa annat på listan.
 
Bod på ingång i morse!
Pälsvård av Sten. Inte helt lätt eftersom Bidde envisas med att knö sig emellan och i knät hela tiden :)
Födelsedagsbarnet med kompis!
Fort gick det igår! Kameran hann inte med, så de ser ut som myrslokar båda två! Men det var det värt, roligt hade dom!
Bidde har upptäckt en några dagar gammal kaninkull. Joel blev pappa i helgen. Och kaninungar låter som små smurfar när de vill något, det bokstavligt bubblade i boet hos fru kanin i morse, till Biddes stora förundran <3