Förvirrat och stolt

I morse lyckades vi göra helt fel med tiden iom klockomställningen. Jag har ingen aning om vad som gick fel, men halva dagen hann gå innan vi fattade att vi låg helt fel. Helt plötsligt hade vi 1,5 timme till godo. Inte ens helt klockslag utan även halvt fick vi på något vis till. Lite förvirrade har vi varit.
Bra blev det i alla fall o vi har inget att klaga på.
 
Vi har fått massor gjort. Och så har vi haft äran att ta hand om en liten krullig tik,  av för oss, okänd ras.
 
Jag är så stolt över vår Bidde. Han har betett sig precis som pappa Sten har lärt honom när vi får fyrbenta gäster. I och för sig har han ju en väldigt fin bakgrund i social förmåga från tidigare boende och uppfödare. Han vet hur man för sig. Men vi vill ha på vårat sätt och han bockade av varenda punkt på listan.
Idag när lilla tiken spatserade in i köket, var det som att det var Sten som tog emot henne. Så himla duktig o så himla lyhörd på oss, vår Bidde. Lugnt och trevligt, stadigt och stabilt. Tiken fick en fin introduktion och Bidde har med betyget MVG tagit över en av Stens stora tillgångar. Det var riktigt roligt att se :)
 
I kväll har vi firat sonen med pizza och bakelse. Vi är mätta som grisar och ska bädda ner oss i soffan en liten stund. I morgon är vi lediga från ordinarie arbeten. En massa ärenden ska avklaras. Bland annat ska vi fixa nya pass så att vi kan åka till Kroatien om ett par månader.
 
Sonen och Idun i kväll. Oj vad glad hon blev när han kom hem. Nästan lika glad som Bidde :)
Nybadad Bidde. Den lilla krulliga tiken åkte hem tidigare än beräknat, så han fick en tur själv ner till vattnet.
Lunchvila idag.

Här o där

Den här dagen gick fort.
Startade halvlugnt med en god frukost och ökade tempot efterhand. Körde på turné med maken o Bidde med fullt lass till sopstationen, syrrans jobb för att handla bränsle till motorsågen som ska få jobba i morgon, systembolaget för ett gott vin till kvällens middag, Ica och slutligen till kompisen för att säga hej och hämta upp lite mat till Mr Bidde. Hon hade slaktat o lagt undan bla lammhjärta till långben :)
Under dagen har vi varit överallt o grejat. Faktiskt ända tills nu. Så det ska bli skönt att ta en dusch och krypa upp i soffan med en tallrik mat.
I morrn är det fullt ös. En liten tik checkar in på morgonen för att spendera dagen med oss. Så flyttar våra hyresgäster in, besök i stallarna och så ska vi fira sonen som snart fyller år. Vi kommer inte att träffa honom på ett tag, så födelsedagen får firas lite tidigare. Det riktiga datumet är det samma som Bidde, den 7 april. Förra året var det fullt hus här, i år är det bara Mr Biddes dag :)
Och i natt är det den dummaste natten på hela året. Jag gnällde förra året, och jag kommer säkerligen att göra det alla år framöver. Varför i hela friden ska man ställa om klockan på våren? På hösten är det helt ok, men på våren blir man ju helt förstörd. Jag gillar det inte...
 
Mr Bidde ser till att grillen tänds ordentligt :) Han och maken har hand om middagsbestyren idag.
Marinerad fläskytterfilé för oss på grillen. Och lammhjärta till Bidde :) såklart han ska få grillat :) Jag tror inte han tackar nej iaf!
 
Knähunden. Alltid :)
Hemma hos kompisen. Han spanar på hennes inte alls lilla katt, den är tämligen stor. Våra allra största kaniner i storlek 6 kg är små i jämförelse. Men hon är fin :) Och är inte så imponerad över Bidde, han som är sååå snäll o bara vill ha närhet :) När vi gick var det oreda bland hennes leksaker, alla hennes grejer var blöta o vattnet uppdrucket...
Märgben inhandlades idag.
Morgondagens födelsedagsfirande är förberett! Den lilla killen är ganska stor, och som tradition bestämmer han middag på sin födelsedag. Genom åren har vi ätit allt från ostbricka till blodpudding, pannkakor, fläskfilé, china och allt möjligt. I år blir det pizza! Och självklart bakelse :)
 
 

Fredag

En bra dag blev det! Tidig o mycket pyssel överallt.
Våra långöron har fått pedikyr och fina klor, hönsgården är lagad, fjäderfäna har nya lakan, kontoret är färdigjobbat. 
Och så är stugan uthyrd. Så nu får vi plugga vitryska om vi ska göra oss förstådda :)
 
Men nu avslutar jag och tar fredag!  Mr Bidde har sett till att vi har näst intill potatisåker efter att ha fart farm i skogen som värsta gyttjegrisen. Ska bara få ordning på golven i huset innan jag fyller badkaret för en stund med boken o en Källängens Bärs :)
 
Trevlig fredag alla! Vi gör som 98 % av Sveriges befolkning. Tacos framför tvn! Så guacamolen är på gång, det bästa med hela rätten :)
Men i morgon ska jag försöka mig på egen ravioli. Kul att testa något annat.
 
Snöbad en dagen o gyttjebad nästa :) Det bästa av alla världar tror jag vår egna goa lilla livsnjutare tycker!
Det är en friskus den här killen. Glad o full av bra saker. Det ska vara roligt att ha hund. Och det är verkligen jätteroligt med Herr Bidde :)