Semester :)

Jaha, då har man semester igen från pappersträsket!
Snart infinner sig Åkersberga Farmartjänst a´la Viktor för tjänstgöring på gården, och vi åker till Grekland!!
Men först ska sonen ha lite semester själv. Han kommer från Visby i natt för vidare färd med vänner till Frankrike i morgon.
Jag själv har en liten lista över att-göra-saker på gården innan vi far och maken har några dagar arbete kvar innan sin semester. Men vad roligt det ska bli!!! Vi ser verkligen fram emot resan :)
 
Jag satte eftermiddagen till en badtur med herrarna hund. Tre bad blev det! Nr 1 i sjön på vägen till havet, det var ju så varmt. Nr 2 i havet och nr 3 i sjön igen på vägen tillbaka :) Nöjda och glad var dom!
 
Idag har vi också fått klart det allra sista med myndigheter för att få ställa i ordning och starta vårt slakteri!! Äntligen har alla möjliga kurser, ansökningar, telefonsamtal och planerande pusslats samman med alla berörda myndigheter. Blir ju jättebra! Och så har vi lite att pyssla med när vi kommer hem från Grekland igen!
Bidde på väg att bärga in en jätterot från näckrosor. Skam den som ger sig.
Sten var först ut o sjön.
Bidde tycker livet är helt ok!
Bad i havet
 
 
Kunde inte låta bli att plåta morgonens frukost. Det här är verkligen inte jag, jag brukar vara noggrannare med dagens första mål. Gröt, ägg o sådant. Men bara tanken på joggingtur gjorde mig vrålhungrig. Så varför inte passa på när man ändå kan? Dock har vi ju aldrig sylt hemma...
 

Snart

I kväll är vi trötta.
Vi har hittills haft en fantastiskt fin sommar med jättebra väder, fina hundturer och väldigt många människor i omlopp här på gården dygnet runt. Somrarna är intensiva och vi har fått många, många nya och gamla bekantskaper.
Jag tror det här med besöksnäringen är något som vi båda verkligen trivs med! Det är roligt och vi kommer att utveckla vår idé med tiden! Att få människor att trivas och göra deras vistelse till något bra och uppskattat, är riktigt kul! Det innebär också ibland problemlösning och någon slags fix av mindre rolig karaktär. I går till exempel fick vi hjälpa en av våra gäster som hamnat på Norrtälje Sjukhus akutavdelning. För en krock när han skulle ta sig hem från dansen på natten.
Cyklandes hade han krockat - med en grävling!! Stackarn, gipsad hand och arm och omplåstrad haka blev resultatet. Men han var inte så bekymrad, nu har han grundhållningen för dansen eftersom dom gipsade i rätt vinkel :)
 
Men nu känner vi att vi snart ser fram emot lite semester! Utan social närvaro och med en bok i en solstol. I övermorgon släpper jag kontorsjobbet och det är inte långt kvar tills vi åker vi till Grekland :)
Bidde har följt Stens sommarhyfs från första början. De har bra koll på vad som är ok eller inte när vi har gäster. Gäster på gården betyder gott uppförande och lämna plats till dem. Inget stök, inget bajsande i trädgården och inget hyenande av smulor och matrester kring deras utemöbler. De är oerhört duktiga på att läsa gränsen var vi bor och var alla andra vistas. Inget voff alls längre när det kommer bilar, cyklar och folk alla tider på dygnet. Så länge ingen knackar på vår dörr. Där bor vi, och samtliga besökare blir uppmanade att identifiera sig av duktiga Bidde :)
 
Ingen bild idag. Blev inte så. Båda hundarna ligger upp och ner med benen åt alla håll i badrummet just nu.
I morrn ska jag göra ett nytt försök med en liten joggingtur!

Stegräknare och höst?

Plockade fram mina rosa springskor tidigt i morse till Biddes stora glädje. Dock sa han att det gjorde ont i en framtass när vi väl satte igång. Så vi fick vända och gå hem, kolla tassen och byta om. Hittade inget på honom, förmodligen grus på något dumt ställe. Tvättade av honom, tog med oss Sten på en sväng i skogen istället och Bidde sprang som finaste showhästen igen :)
Sten däremot var pigg som en lärka idag. For omkring som värsta unghunden med en pinne, badade och lattjade hela vägen!
Jag och maken roade oss med att försöka räkna ut vilken milställning Sten egentligen har, hur långt han har gått. Vi kom fram till att hans ben har rört sig ca 25 000 mil de här åren, tillsammans med oss. Sen tillkommer såklart allt han rört på sig på eget initiativ! Inte undra på att han kan vara lite trött o fötterna ibland :) Skaffar vi en valp någon gång, ska jag sätta en kilometerräknare/stegräknare på den för skojs skull!
Noterade att björkarna har börjat släppa löv och det var faktiskt lite höstkänsla på morgonen. Trots högsommar och värme luktade det höst i luften.
Mina fina skor fick ställas tillbaka igen, ouppvärmda! Nya försök i morrn :)
Notera löven. De fanns inte där i förrgår
Sten Andersson!