Nu tar vi helg!

Kontoret är stängt och igenbommat!
Jag och herr Bidde är lediga i fyra dagar. Tjohoo!! Maken jobbar i morgon, men sedan är han också hemma fram till måndag.
Så vad ska vi göra då? Jo vi ska jobba så mycket vi kan! Ledig från kontoret = mer tid för gårdsjobb!
 
Den här veckan har jag jagat timmar. 48 timmar/dygn och 14 dagar/vecka är ett önskemål.
Vår gårdskarl Richard är ju upptagen med annat uppdrag på gården den här månaden, så jag är min egna dräng i stallarna. Tajtare schema alltså. Bara att jobba fortare med andra ord OCH ignorera telefonen, för att inte riskera dubbel stalltid.
Till och med så att jag mot mina principer övervägde att hoppa över Biddes lunchtur i går. Men promenadhjärnan vägrade och glad är jag för det! och herr Bidde också.  En tur ner till vattnet i solen blev det och så fort kopplet åkte på, infann sig känslan att jag hade all tid i världen att tillbringa med kompisen :)
 
Och egentligen ska jag inte gnälla över kort om tid. Jag bestämmer ju själv! Allt är fantastiskt roligt! Det är bara det, att man vill så himla mycket. Det är många saker som bara bubblar upp och vi har ju alla möjligheter för all slags utveckling! Varför ska man begränsa sig när man kan köra på?  
 Idag har jag förutom servat våra långöron, planterat de växter som kom med bud i går. Vår trädgård växer fram och det blir så himla bra :)
 
I morgon blir en bra dag! Liten sovmorgon ska bli skönt eftersom jag är förkyld och inte riktigt på topp. Händer typ var 5:e år att jag blir krasslig. Så det är lika bra att få det överstökat.
Blir också fredagsträning såklart, den hoppar vi bara över i undantagsfall. Men först några timmar med våra alla djur. Brorsan kikar in på en fika, gjorde en limekaka medan brödet stod på jäsning i kväll. Fredagsfika ska ju vara just fredagsfika! Taket i slakteriet ska få en strykning färg på eftermiddagen. 
Vi lagar vårt egna kött till kvällsmiddagen, sonen checkar in och vi får en skön kväll i tv-soffan som start på en långhelg!
 
Ett par bilder nedan från gårdagens fina tur :)
 
Underbar attityd här ute! En av anledningarna att vi kan hålla igång självbetjäningen av våra ägg i boden. Ett koncept som fungerar väldigt fint :)
 

Vår :)

Första dagen på året som jag jobbat ute i t-shirt! Ingen långärmad o ingen jacka :) Underbart!
Ena vedskjulet är till bredden fylld och nästa tar vi tag i framigenom. I morgon är det heldag i stallarna med alla djur.
 
Två trötta killar efter en lång dag. Och som vanligt lämnar snälla herr Bidde plats på filten till sin kompis :)
Blöt, smutsig och rätt nöjd idag :)

Igen

Då har vi haft en väldigt bra helg igen!
 
Fredag
Årspremiär på vattenapportering i fredags och herr Bidde gjorde ett suveränt jobb. Visade en envishet så stark som jag inte sett innan, han gav sig dän på att få in alla dummy som han fått i uppgift att plocka.
Det var riktigt roligt att släppa tyglarna och ge honom fritt utrymme. Eftersom han ganska omgående beslutade sig för att det var han som var expert och helt enkelt inte tyckte att jag skulle lägga mig i, så var det ingen större mening med att fortsätta blåsa. Jag höll tyst och lät honom simma. Och som han simmade! Pråmen själv! Och vääääääldigt länge, eftersom dummisarna drev fort och långt. Han löste uppgiften mycket bra. Plockad upp, snabbt tillbaka, hann nästan inte lämna till mig eftersom han hade bråttom ut igen för att hämta nästa. Lydnadsdelen och pipan vill jag helst jobba med på land, annars tvingas jag själv simma... det känner jag inte riktigt för just nu :) Men det var fantastiskt roligt att se hans beslutsamhet och apporteringsvilja.
 
Lördag
Utejobb hela dagen och gäster på kvällen. Kompisar från Nyköping med liten jack russeltik, och systerson med fru, barn och fina tiken Carlsson dök upp för middag och bad. Sonen med kompis var också med.
Jättemysig kväll. Långsittning vid maten och barnen var glada att äntligen få bada när tunnan blivit varm. Lilla Saga är urgullig! Fin tjej som hittade några favoriter i kaninstallet! Det var riktigt roligt att träffa alla i lugn o ro!
 
Söndag
Frukost innan vännerna for hem, strålande sol och vedjobb hela dagen. Sonen o kompisen jobbade vidare på sitt uppdrag bortanför oss. En skön dag!!
 
Lite bilder nedan. Men ingen enda från lördags kväll. Vet inte varför, hade väl fullt upp med att ha trevligt!
 
Biddes egna hundgård med hundkoja! eller nä.. det behövs inte. Men 18 grader och strålande sol och Herr Bidde tror att han ska få värmeslag. Han hittade skön skugga i ankgården men jag släpade ris.
Pyromaner är vi inte! Att orsaka en skogsbrand är en väldigt stor bedrift. Kämpade i 2 timmar idag med att få fyr på rishögen. Helt utan resultat. Men allt brännbart pappersskräp på hela gården är iaf uppeldat,,, Rishögen får vi ta oss an nästa helg igen.
Tranor!! Två stycken har spatserat runt på vår åker idag. Häftigt. Lite blyga när jag skulle fotografera dem, så de förflyttade sig till grannen, därav oskärpa.
Det är jobbigt med gäster. Bullen o Bidde har varit sömniga i eftermiddag.
Fredagsträning! Älskar blicken. Så självständig, men ändå sånt teamwork. Fin killen!!