Nu tar vi helg!

Kontoret är stängt och igenbommat!
Jag och herr Bidde är lediga i fyra dagar. Tjohoo!! Maken jobbar i morgon, men sedan är han också hemma fram till måndag.
Så vad ska vi göra då? Jo vi ska jobba så mycket vi kan! Ledig från kontoret = mer tid för gårdsjobb!
 
Den här veckan har jag jagat timmar. 48 timmar/dygn och 14 dagar/vecka är ett önskemål.
Vår gårdskarl Richard är ju upptagen med annat uppdrag på gården den här månaden, så jag är min egna dräng i stallarna. Tajtare schema alltså. Bara att jobba fortare med andra ord OCH ignorera telefonen, för att inte riskera dubbel stalltid.
Till och med så att jag mot mina principer övervägde att hoppa över Biddes lunchtur i går. Men promenadhjärnan vägrade och glad är jag för det! och herr Bidde också.  En tur ner till vattnet i solen blev det och så fort kopplet åkte på, infann sig känslan att jag hade all tid i världen att tillbringa med kompisen :)
 
Och egentligen ska jag inte gnälla över kort om tid. Jag bestämmer ju själv! Allt är fantastiskt roligt! Det är bara det, att man vill så himla mycket. Det är många saker som bara bubblar upp och vi har ju alla möjligheter för all slags utveckling! Varför ska man begränsa sig när man kan köra på?  
 Idag har jag förutom servat våra långöron, planterat de växter som kom med bud i går. Vår trädgård växer fram och det blir så himla bra :)
 
I morgon blir en bra dag! Liten sovmorgon ska bli skönt eftersom jag är förkyld och inte riktigt på topp. Händer typ var 5:e år att jag blir krasslig. Så det är lika bra att få det överstökat.
Blir också fredagsträning såklart, den hoppar vi bara över i undantagsfall. Men först några timmar med våra alla djur. Brorsan kikar in på en fika, gjorde en limekaka medan brödet stod på jäsning i kväll. Fredagsfika ska ju vara just fredagsfika! Taket i slakteriet ska få en strykning färg på eftermiddagen. 
Vi lagar vårt egna kött till kvällsmiddagen, sonen checkar in och vi får en skön kväll i tv-soffan som start på en långhelg!
 
Ett par bilder nedan från gårdagens fina tur :)
 
Underbar attityd här ute! En av anledningarna att vi kan hålla igång självbetjäningen av våra ägg i boden. Ett koncept som fungerar väldigt fint :)