Omöjlig

Vissa dagar är helt enkelt inte helt bra. Och har man otur så krånglar mycket på en gång. Idag var en sådan dag. Och dom som känner mig, vet om att jag kan vara fullständigt omöjlig och rent av bångstyrig när jag sätter den sidan till.
Jag är väl medveten om att människor omkring mig inte är helt bekväm med mitt sätt att agera just då.
 
Fast det är väldans effektivt!! Man får igenom i stort sett allt man har tänkt. Få  människor orkar helt enkelt inte stå på sig tillräckligt.
Och dummare än att man tar till vara på humöret och ser till att utföra andra ärenden som kräver samma attityd är man ju inte :)
Så idag har jag avslutat fler krångliga saker! Lika bra att ta alla tjurar vid hornen när man ändå håller på! Så slipper man vara på dåligt humör fler gånger än nödvändigt.
 
Synd bara att jag fick meddela kompisen att jag inte kommer att dyka upp till vår joggingtur som vi tänkt. Med motiveringen att jag är allmänt sur...
 
Med hundarna har det varit bra och sådär bra idag. Sten har gått på filmjölksdiet. Han har inte mått bra i magen på förmiddagen så fil hjälpte honom. Han har nog stoppat i sig något ute som inte var så bra för honom. Ikväll verkar han vara återställd igen och sitt vanliga hungriga goa glada jag.
 
Bidde har däremot varit som vanligt hela dagen. Skitlycklig när vi ska kliva upp på morgonen! Sover som en gris tills jag rör på mig, sen är han igång o livet är toppen. Han har själv tagit på sig smutstvättshanteringen från sovrummet. Hasses tröja o strumpor packar han väldigt väl o bär troget ner till hallen varje morgon. Där lämnar han det fint på kistan innan han går med Sten ut för morgonkissen.
Så om någon hälsar på oss och undrar varför vi har smutstvätten i hallen, så beror det på prydliga Bidde!
 
I morgon är en ny jättebra dag!! Vi ska ställa i ordning det sista i butiken :) Så roligt när det är klart. Så kan vi gå vidare med nästa projekt!!
Bidde lika lycklig (som matte) varje dag när husse kommer hem från jobbet :) knähund som han är ser han alltid till att krångla sig upp!
 
.
 
 

Grekland

Sådana här dagar är de bästa. När maken är hemma från morgon till kväll! Han är så himla kul att jobba med, alltid med humöret på topp, lite spelevink och oerhört omsorgsfull (låter som om jag beskriver Sten o Bidde förutom det sista..). Han känner mig bättre än jag själv gör, får stå ut med mycket, och har en väldigt bra förmåga att veta precis vad jag tänker innan jag ens hunnit uttrycka mig.
Och han kan mitt humör! Idag försvann han, bara borta. Men dök upp efter ett tag igen, beväpnad med ett glas dricka.. Tydligen behövde jag det, för allt vi gjorde blev plötsligt så himla bra :)
 
Halva dagen i stallarna och resten i gårdsboden med spikning. Och bra blir det! Bättre än vad vi trodde, nästan så att vi funderar på att ställa in ett pentry och en säng och hyra ut  logi istället för att inreda gårdsbutik :)
 
Vi lag golvet idag, och som underlag skulle vi lägga någon slags matta av gummi/plast som jag inte kommer ihåg namnet på.
Men vi fick en reminder av Grekland när vi rullade ut mattan. Den lukar precis som en Grekisk toalett!! Antingen använder greker samma material när de bygger toaletter, eller också finns det ett rengöringsmedel med exakt samma doft :)
Finns det ett sådant skurmedel, så måste vi skaffa det till Källängen!!!
Glatt överraskade blev vi iaf när vi började jobba, eftersom vi har haft lite greklandstema i själva designen på boden. Så doften av en grekisk toalett blev ju liksom en extra bonus!!
 
Grekland eller rättare sagt Kalymnos, är en plats som vi gång på gång återvänder till när vi får möjlighet. Vi trivs fantastiskt bra på ön och känner oss ganska hemma där. Även om det kan vara ganska långt mellan besöken. Ett sådant där ställe som vi absolut skulle kunna tänka oss att tillbringa äldre dagar på.
 
Inspirerationen av bygget idag resulterade i en middag bestående av en grekisk sallad såklart! med nybakat grekiskt lantbröd och ett glas rosé. Och chokladfondant till dessert. Lika bra att göra det ordentligt, det är ju ändå torsdag :)
Kvällens jättegoda middag
Det är inte lätt att lägga golv med två vuxna valpar! Tyvärr hade jag inte kameran redo strax innan den här bilden. Då hade vi två jätteglada killar brottandes mitt på golvet i byggplatsen :)
 

Inget speciellt

En väldigt vanlig dag hittills. Har ägnat stor del i stallarna och jobbat med djuren. Blåsigt som attsingen och faktiskt ganska kyligt i luften. Kyla på gott och ont. Jag trivs att jobba i shorts o linne, men våra djur som har mer eller mindre päls (mest mer) föredrar lite lägre temperaturer. Och dessutom får vi bättre resultat i parningarna med då hanarna har lite mer snurr i genitalierna vid kallare :)
 
Herr Sten o Bidde har haft en bra dag. En sväng i skogen o mycket letande efter vatten efter vägen. Det allra flesta vattenhål har torkat o har nästan bara lera. Men gyttja verkar funka fint också, de är absolut inte kinkiga :)
Helt fantastiskt skönt är det att ha dessa två. Så trevliga o positiva jämt, man kan ju bara bli glad! Kommer nog aldrig att vilja vara utan flatcoated någon gång :)
Just nu tycker båda att de har världens bästa husse och beundrar honom så mycket som det bara går. Eller kanske är det hans sysslor som lockar. Det är pizzabakning på gång!