Erfarenhet

Vår lilla Helge har den senaste veckan gått intensivkurs i upplevelser och erfarenheter.
I torsdags förra veckan packade vi massor av mat (läs MASSOR, vi fick köra hem hälften igen i söndags), fiskeprylar, grillgrejer, gott vin, böcker, mjukiskläder och stearinljus.
Så bar det iväg till en stuga som vi hyrt!
Och vilken stuga sen! Inte lyxig, inte stor, inte något särskilt egentligen, utedass och utedusch. Men alldeles perfekt för oss!
10 meter till egen strand och brygga, mysig altan, enskilt läge och garanterat människofritt!
Passade oss som handen i handsken. Det var precis vad vi frågat efter. Vi har skrotat runt i vår egna lilla värld hela helgen. Hundarna har alla mornar gått rakt från sängen till morgondoppet. Till och med jag och maken tog ett dopp!
 
Alla vi har stortrivts och alla vi hade kunnat stanna några dagar till.
Miljön var dessutom magisk. Mitt i en nationalpark. Vi besökte utsiktstorn, badade helt alena på halvmilslånga sandstränder, turistade i liten skala och hade några tidlösa dagar.
Hit kommer vi att åka igen! Om vi kan och det fungerar, skulle vi vilja åka hit i augusti efter Flatmästerskapet nästa år. Vore ju toppen att avsluta sommarsäsongen med några dagar på det här viset!
 
Det har varit kul att se hur Helge hanterade situationer och alla nya intryck. Det var ju hans första semester :) Underbar grund i sig själv och sina gener och börjar bli färgad av farbror Bidde, ger en trygg valp som är nyfiken på ALLT, tar livet med ro och tycker ALLT är roligt :) En stablil liten kille utan ett enda bekymmer i livet :)
Helge har också gått i herr Biddes simskola! Simborgarmärket, fisken och grodan är avklarat :)
 
På vägen hem i söndags passade vi på att besöka en bisonfarm. Mest för att vi var nyfikna på djuren och på deras gårdsbutik. Lite studieresa.
Häftiga djur! Vi kanske skulle utöka vår verksamhet? Vi riktigt ser det framför oss: Källängens Kanin, gris, anka, ägg och bison! Och så har jag ju alltid velat ha mjölkgetter... Och maken emuer...  Den röda tråden är ju klockren hahaha :)
Hmmm, undrar vad Richard skulle säga? får väl ta det lite pö om pö. Vissa saker tar ju en evighet att få fart på, så han kanske inte märker tendensen om vi smyger in nya djurslag efter hand :)
Fast i går nöjde vi oss med att köpa en stek. Även om maken såg till att få prislista på avelsdjur... Det känns faktiskt med ens rätt skönt att vi har begränsad areal att jobba med :)
Hundarna reagerade olika på bisonoxarna. Hägnet gick ända fram till parkering och butik. Och djuren sökte sig alldeles intill. Herr Bidde mullrade och tyckte att de var för närgångna. Helge däremot var väldans nyfiken och välkomnade istället närkontakt. Fast här satte matte stopp :) Det var ju el på staketet!
 
Idag har lilla Helge fått andra erfarenheter. Klockan ringde 03.30. Bara att kliva upp och lasta grisar och köra till slakteriet. Bidde var märkbart lycklig att få stanna kvar i sängen, morgontrött som han är. Helge hade inget val, liten som han är, så är det bara att finna sig i att följa med.
Han sjöng en fin serenad för mig i bilen fram till slakteriet. Väl framme inventerade han kontorsrummen och fikarummet grundligt. Inga ledsamheter, bara rätt in med vidöppet glatt sinne. Han snackade med personalen och fick veterinären att krypa runt på golvet :)
På vägen hem fick jag ingen serenad. Jag tvingades stanna bilen för att kliva ur och se om han verkligen var med i skuffen. Det var knäpptyst, trött som han var.
Hemma igen för att konstatera att Bidde fortfarande låg och drog sig i sängen :) livsnjutare!
 
Dagen har sedan fortsatt i vanlig takt. Stalljobb och kontorsjobb. Och på eftermiddagen var det dags igen för ny serenad i bilen. Maken skulle hämtas på jobbet och ett besök på Byggmax göras. Jag fick en fin sång på vägen till Norrtälje, men sedan blev han trött av att sitta på trappan utanför ÖoB med mig när maken handlade vid första stoppet. Tvärsomnade o tvärtyst resten av vägen.
 
Nu är hela familjen lite sömniga. I morgon kör vi en vanlig dag här. Inget extra och bara vanligt :)
 
Unga Mr Kavat spatserar på vår uteplats vid stugan :)
Bidde <3 bänkad för solnedgång :)
Första simtagen någonsin!! Bommade att trycka på rec på kameran och filmen uteblev... men stolt som en tupp var han när han kom upp! Och jag med!!
Bidde och maken fiskar! agnat med bröd, därav Biddes plötsliga fiskeintresse :)
Ikväll, trötta o nöjda!