Nästan 18!

Idag konstaterade jag o maken att vi har levt som 18-åringar den sista tiden.
Tillställningar, kalas o student :) Måste säga att vi har haft en väldigt händelserik och framförallt rolig vecka.
I fredags var jag på min allra första student. Sonen gick ut skolan!
Beväpnad med blomma o en liten flaska bubbel mötte vi upp släkt o vänner utanför skolan för att invänta utspringet.
Och ut kom han! Med diplom för litet stipendie från skolan, glad i hågen :) Lite stolt är man allt som mamma :)
Flakåkning o sedan transport hem för firande och mat.
Blev en väldigt bra dag och kväll. Sommarväder hela dagen och glada gäster. Avslutade det hela med badtunnebad tillsammans med studenten själv och några av våra vänner till kl 2 på natten. Jättemysigt!
 
I går körde vi en minirepris på det hela. Fast utan presenter och finkläder. Kompisen bjöd på lammstek och vi stod för tillbehören. Och så bad såklart!
 
Så i morse var vi lite sömniga.. Vi är faktiskt inte 18 år längre märker vi. Och inte Bidde heller. Han har varit vansinnigt trött hela dagen. Startade dagen med en promenad till kompisen för en kopp kaffe i hennes stuga och Bidde fick bada.
Väl hemma igen serverade maken frukost till oss alla tre. Bidde käkade och somnade. Och det har han fortsatt med större delen av dagen, medan vi andra försökte göra rätt för oss och utföra något slags dagsverke på gården :) lilla gubben, det är jobbigt att vara gårdsvärd på kalas.
 
I morgon börjar en alldeles vanligt vecka. Inga utsvävningar eller avstickare utan bara vanligt hederligt jobb.
I alla fall fram till fredag. För på lördag åker jag, maken o Bidde till Gävle! Vi checkar in på fint hotell och ska spendera helgen i en stad som vi aldrig har varit i. Ska bli jätteroligt!!
 
Finbil ska man såklart åka från skolan när man tagit studenten :)
Bidde o plastpappa Rolf! Bidde gillar Rolf, det är en snäll givmild gubbe :)
Glad student o stolta föräldrar. Vi lyckades också åstadkomma skolans mest stadiga skylt! Och största! Verkar ju lite fjantigt att köra fjäderlätta varianter med en liten blompinne som handtag när man kan skala upp den och använda staketstolpe :)
Kaxig skylt på flaket. Alla i klassen har ett arbete att gå till efter studenten. Fantastiskt.
Såklart hade jag gjort tårtor! Och i likhet med skylten ovan, var det rejält gjort. Fyra olika varianter, och maken får bjuda på tårta på jobbet hela veckan :)
Fröken Wilma var med på firandet. Och även lilla Carlsson. Bidde däremot fick en något begränsat tillträde till kalaset eftersom han inte riktigt uppförde sig gentlemannamässigt. Han försåg sig själv med både grillat lamm, en limpa, sallad och tårta :) Sedan tyckte jag att han var mätt och han fick gå in i huset och passa kattungarna istället, tills borden var avplockade.
Bidde igår efter skogspromenaden
Nu har Harriets ungar öppnat ögonen! Och ljuvligt söta är dom allihop!
Ett dopp, eller mer rätt, fjorton stycken igår. Fina glada Bidde!