Säsongen

Nu börjar vi känna att det ska bli väldigt roligt när vi kör igång igen för säsongen!
Boden öppnar vi officiellt på långfredagen som den tradition vi har. I år bjuder vi på tårta o öppet hus i stallet. Självklart kommer kanin í olika former finnas till försäljning också.
 
Vi har fullt  upp med att förbereda dels för säsongsstart i boden, men också för stuguthyrningen. Maken bygger i nya stugan varje kväll och det blir himla bra. Kommer att bli en mysig logi för upp till 5 personer.
 
Våra långöron verkar tycka livet är toppen och i princip samtliga honor i rätt ålder är redan dräktiga :) Joel o Fredik har haft fullt upp och jobbat på riktigt bra. Vi har ytterligare 2 hanar, men som ännu är lite för unga för att presenteras av våra äldre honor. De kan vara minst sagt bestämda över hur de vill att själva akten ska gå till, och då är det inte lätt att vara liten blyg nybörjare. Så de får slussas in i sitt arbete lite försiktigt framigenom.
Men dräktiga honor innebär att vi kommer att få öppna upp det stora stallet lite tidigare än vad vi egentligen tänkt. Helt ok för oss!
 
I övrigt så har herrarna hund haft en fin dag. Och i går med. Då fick vi besök av min bror och valpen Valle. Jag o hundarna var i stallet o grejade.
Valle är helskön. När han hoppade ur bilen blev han mottagen av välkomstkommittén Sten & Bidde, som uttryckte sig ungefär så här:
"- Var har du varit? Du ska ju vara i gruppen här! Kom så går vi till stallet o städar gångarna!" Och så hakade han på främst Bidde som verkar vara någon slags storebror för honom.
Valle är verkligen en i flocken och har sin stadiga plats med herrarna. Under lunchen var Sten barnvakt, vilket innebar att de hade brottningsmatch under köksbordet... :) Gamla farbrorn, takterna sitter i!
 
På kvällen var vi hem till kompisen o gratulerade på födelsedagen. Väl hemma var samtliga ganska döda o det blev sängen direkt.
Vi är ju inte direkt några nattsuddare och åldern tar ut sin rätt. Rucka någon timme på normala rutiner, så hänger inte kropp o huvud med...
 
I morrn är en annan dag. Då ska jag sitta med en massa pappersjobb en massa timmar. Och hämta ett handfat till nya stugan så maken kan montera det.
Men nu får det vara natten här. Jag är alldeles för sent i säng. Maken, Idun och Bidde ligger alla tre på rygg i tv-soffan o snarkar redan. Sten har sträckt ut i sin nya soffa.
 
Kvällens middag! Hel ugnsstekt kanin med vitlök, en god sås OCH vårt egna öl!!!
Vi var så nyfikna på vårt öl, som inte alls ska vara klart ännu. Men vi bara var tvungna att kolla kolsyran o klarheten i det :) Det pös så fint när vi öppnade kapsylen! Och skummade perfekt när vi hällde upp det. Smakar inte dumt alls, ganska fylligt. Så en tid till för mogning så kommer det att bli kalas!!
 
#1 - - Karin:

En bra start på ölen :)

Svar: :) det var riktigt roligt att den blev bättre än förväntat :) så den ska vi absolut försöka gör igen!
yvvas.blogg.se