Dagen med stort S

Idag är det dagen med stort S. Det betyder Stora dagen! eller rättare, Stora dagarna.
Den här veckan ska vi påbörja arbetet med vår nya Källängens Bod och jag är först ut med att bereda plats i byggnaden vi ska använda. Tömma, sortera, städa, skura och måla. Två dagar har jag på mig. Sedan kommer son och make och öppnar en vägg och sätter in ny ytterdörr, bygger innerväggar och annat som vi har planerat.
Oj vad vi ser fram emot att få öppna vår nya fina riktiga bod!! Här ska vi ta emot gäster, sälja våra produkter, glassboxen får sin hedersplats, grilla och röka.
Bodens placering är i direkt anslutning till det slakteri som vi kommer att bygga upp  under sommaren.
 
Dessutom får jag assistans under dessa två dagar. Elina praktikant dyker upp framåt förmiddagen/lunch. Och ni som följt bloggen tidigare, vet vad en praktikant ofta får göra. STÄDA!! Och den här gången är det verkligen bokstavligt. Elina har valt de två dagar som är mest fel på hela året, om man vill praktisera i ett kaninstall. Eftersom flera av våra honor har fått ungar i dagarna, är vi så lite som möjligt i stallarna inom det närmsta för att inte störa. Och tiden finns inte heller.
Planeringen för dessa röjardagar är sedan länge planerade efter vårt avelschema. Allt vi gör på gården, är med hänsyn till våra djur och styrs helt efter deras välmående.
Men Elina är förvarnad och har diskhandskarna med sig när hon kommer!
 
Badstopp i sjön Blåkaren igår på vägen hem från lunchturen. Bidde verkar tycka att vi ska plantera näckrosor hemma, han har lyckats bärga upp med rötter och allt.
Jaha ja, säger Bidde. Hur hanterar man det här då farsan? - Inte alls, svarar pappa Sten. Så Bidde nöjde sig med att lägga sig i skuggan och studera dessa rymlingar
Årets första otäcking. Låg o solade mitt på stigen uppe i skogen. Hundarna klev över den innan den vaknade till o reagerade. Tänk om det är så bra att alla gårdens ormar har flyttat upp i skogen?