Helge

En LITEN rapport om Helge, kör den korta varianten

Vi är tämligen förtjusta i den här lilla killen. Han har inte bara fått farbror Bidde att kliva ur gubbstadiet, utan också fått fart på hela familjen.

Vi önskade en valp precis som Helge. En vettig kompis med bra huvud och som vi kan jaga lite fågel med framigenom. En kille som är pigg, alert, sansad, trevlig, lyhörd, öppen, rolig och klok.

Han har miljarder grejer för sig, men är ingen vildhjärna. Även om han tänker väldigt fort ibland, så finns alltid en tanke innan han ger sig in i något nytt.

Helge spenderar dagarna mest med att bära på något, han kan komma knatande med vad som helst. Allt ifrån bilnycklar till vedträn. Och har katterna haft framgång i sin jakt, har Helge gett sig själv uppdraget att stjäla och lämna in bytet till oss.

Han är kompis med alla på gården. Lärde sig fort vilka som hörde till familjen. En kanin i stallet ska liksom vara där och behöver ingen uppmärksamhet av honom. Ibland hamnar Helge av sig själv i någon av burarna när vi jobbar. Sida vid sida med familjen långöra pysslar han med sitt.

En apport i skogen eller på fältet är något annat. Dem ignorerar han inte och ska betraktas just som en apport. Om matte inte säger att de ska lämnas förstås. Även där funderar han en liten stund, mest över mitt förstånd, men följer med mig bort utan knot.

Han lärde sig rätt fort att ankorna inte uppskattar att bli könsbestämda och han förstår att skilja på katternas humör. Prinsessan Bagera lämnas ifred av alla, även av Helge. Katten Bullen däremot, är vänligare inställd. Här har Helge tagit på sig rollen som Bullens privata tvättinrättning. Katten ser för det mesta ut som en blöt disktrasa.

Han har inte så värst många hundar kring sig. Men de som han träffar privat o på kurs hanterar han perfekt. Han har full koll på hur man uppför sig och får det att fungera i alla lägen.

Helge gillar mat och är lätt att muta. Han är klockren på inkallning, lär sig fort o söker själv kontakt.

Han sover som en klubbad från 19-tiden på kvällen. Ibland vill han komma ut och kissa på natten, men börjar mer och mer sova ända till morgonen. På vardagmornar vaknar han alltid sist när det är dags att gå upp. Det finns ingen som kan gäspa sååå högt och morna sig såååå mycket och det finns ingen som kan se såååå trött ut som Helge. Men på helgerna däremot, berättar han gärna och glatt tidigt klockslag att dagen har börjat. :

Vi har hjälp av farbror Bidde som vet hur man för sig. Biddes stora tillgång är hans språksäkerhet och trygghet. Han är fantastisk med andra hundar och alltid lugnet själv. Helge har allt det med sig från början, men får förstärkt av sin mentor varje dag.

Bidde insåg snabbt fördelen med en valp i huset. Fyra måltider om dagen helt plötsligt! Om än samma mängd som innan, fast delad på fyra tillfällen. Helt ok för honom. Helge sitter alltid lugnt och väntar på sin servering och gör sig ingen brådska att äta.

Han är en hejare på att väcka sonen. Jag brukar släppa in honom till Viktors stuga på morgonen. Helge sätter stort värde i uppdraget och tar jobbet på stort alvar. Fast några gånger har han bommat och själv somnat när han klättrat upp i Viktors säng…

I övrigt är det en väldigt fin hund. Gnager fortfarande lite i våra tröjärmar, men har aldrig haft sönder något. Om man inte räknar laddsladdar förstås. Dom tycker han om. Väldigt mycket.

Helge är helt enkelt en väldigt bra kille som vi alla trivs fantastiskt bra med!!