Färdigt

Nu kan det snart bli sommar!
Vi börjar bli färdiga för stuggäster :)
Vår lilla stuga är nästan fullutrustad nu och mycket börjar komma på plats. Våra boende kommer att sova som kungar! Men vad mycket prylar det behövs. Nu har vi fixat torktumlare, tvättmaskin, wc, dusch, köksskåp, diskho, fläkt, spis köksmöbler, köksutrustning, kyl/frys, varmvattenberedare, lakan, handdukar, täcken, kuddar, lampor, utemöbler, grill och sängar! spisen hämtar vi på söndag och mattor ska ordnas.
Och igår var slamtömmaren här också, så båda brunnarna är sommarförberedda :)
 
Idag är det strålande sol o en jättefin morgon med Mr Bidde i skogen.
Men nu ska vi låsa in oss på kontoret några timmar!
Ha en jättebra dag alla där ute :)
 
Fina Bidde! Vilken tur att han bor här :) Snäll, roligt, duktig och väldigt bra! Och han är en sann kompis när vi ska fånga in förrymda höns. Det kanske är lite vallhund i honom, för han är en kollega att lita på. Lugn, sansad o vet naturligt var han ska placera sig för att våra, ibland virriga, fjäderfän ska ta sig in i hönsgården igen. Ställer man Bidde vid sidan av ingången, och motar hönsen från andra hållet, så täcker han fint upp så att de bara har att välja på att gå hem igen. Inget spring eller stress, han bara finns där, sitter, står eller går på "sin" linje o tar så fint direktiv från mig, han är en teamspelare ut i tass-spetsarna :) Pappa Sten gav honom en bra lektion i hönshantering o hönspsykoligi! Dom är inte helt logiska ibland i sitt uppförande. Fast pappa Sten hade sina sidor också. Speciellt om vi fick besök av det kvinnliga könet o om han dessutom tyckte lite extra mycket om gästen. Då hämtade han gärna tuppen till henne.... Ibland till förskräckelse hos vår gäst som kanske inte riktigt var beredd på vad som sker på Källängen. Så då var det bara att bära upp en något grinig tupp till sina damer igen :)
Igår körde vi lite viltapportering med Mr Bidde förresten. Jag måste säga att han är fantastiskt rolig att jobba med. Han gjorde ett fint jobb och faktiskt överraskar positivt varenda gång :) Ibland har jag lite svårt att hänga med i utvecklingen o får ta stora steg framåt i övningarna.
 
Förberedelse för sommaren! avloppsbrunnen är nu tom o fin!
Och tömning av vår privata. Just det här är en väldigt skön känsla. Trodde inte riktigt att jag skulle uppskatta att få slamtömt o dessutom betala en hel förmögenhet för det. Men att vi har ett fullutrustad bostadshus och slippa gå över till lilla stugan för att laga mat, duscha o allt annat, njuter vi fortfarande av hur mycket som helst. En lyx som man lätt tar för givet. Vi älskar vårt hus!
Och så en bild från gårkvällen på fröken Harriet. Hennes mage börjar runda till sig och vi väntar nedkomst om ca 3 veckor!! Ska bli roligt!! Vad är en bondgård utan kattungar? Vi hoppas på ett par stycken och iaf en hona som vi vill ska bo kvar här.