Sysslor

Då har vi avrundat en väldigt bra vecka och en väldigt bra helg med söndagsmiddag!
Just söndagsmiddag känns lite gammalmodigt eller pensionärsaktigt, men vi älskar det! Har blivit en självklarhet hos, hur mysigt som helst!
I veckan har vi petat här och där och överallt med olika projekt. Målarsäsongen är igång, det kan man tydligt se på Herr Bidde. Han är hjälpsam och är just nu både röd och vit i pälsen :)
På tal om herr Bidde - jag stod på taket på nya stugan här om dagen. Bidde fixade med sitt där nere på marken. Rätt vad det var knatade han iväg. Väldigt målmedveten. Förbi stallet, ut på åkern och bara fortsatte. Jag sa inget, var nyfiken på vad som var på gång. Han traskade på fullt fokuserad och lite sammanbiten. Över diket in på grannens åker. Satte sig och gjorde sina behov, vände därefter tillbaka och gick hem samma väg igen :) haha
Annars brukar det vara lite mer fart och lek när det beger sig över åkern. Därför ville jag se vad han tänkte göra när han ändrade gångart och verkade vara väldigt beslutsam. När han skuttar iväg glad i hågen i vanliga fall, brukar det vara för ett dopp i grannens fiskdamm. Han luktar alltid som en sämre fisksoppa när han kommer tillbaka...
 
Nästa vecka är det påsk! Maken är ledig på torsdag, så vi har flera dagar att jobba tillsammans. Och Richard har hand om djuren och den stora körningen i stallet på onsdag igen, så jag o maken koncentrerar oss på bygga slakteri o annat. Och så öppnar vi Källängens Bod för säsongen på fredag med! Det är roligt :)
 
Snyggo :) På span efter älgar. Stod två stora fina en bit in i skogen.
Stallhjälpen idag. Han har gått i herr Biddes skola...
 
Söndagsmiddag :) Källängens egna kyckling! Inte alls dumt.
Herr Bidde i fredags. Han gjorde ett väldigt gott jobb :)
Efterrätt ska man såklart ha en söndag. Blåbärspaj!