En dag

Idag har det varit en väldigt vanlig dag.
Jag o Bidde har tillbringat en bra stund i skogen, skött om alla djur i stallarna, påbörjat ommålning av huset och hämtat en byrå i Hallstavik.
Bidde har funnit en vän i en av våra tyska gäster, och glädjen att träffas varje dag är ömsesidig. I övrigt spatserar han runt på gården utan att ge våra gäster någon större uppmärksamhet om ingen pockar på honom.
Han är störtskön och har verkligen kommit in i sommarprocedurerna här. Det är helt naturligt att det går omkring människor dygnet runt överallt. Att någon öppnar dörren till vårat hus, går in o förser sig själv med en kopp kaffe är inte något konstigt. Han noterar, säger hej och är trevlig mot alla. Här om dagen gick vi ner i stallet och fann vår vän sittandes med sin lilla jättefina flattevalp i stallgången miljötränandes. Bidde blev glad o snackade med dom en stund, och är en snäll gårdsvärd.
Men den gången någon knackar på vår dörr och inte bara går in, reagerar han. Säger voff ett par gånger tills han är säker på att jag uppmärksammat att det är en människa på andra sidan dörren. Kul hund :)
 
Våra kattungar växer och frodas. Snart är det dags för dom att flytta till sina nya hem, bara 3 veckor kvar.
Mamma Harriet är en väldigt bra mor. Hon tar föräldraskapet på högsta allvar. Ser till att de är rena, uppför sig och lär sig jaga. Just menyn och jaktträningen hon sätter till dem är högst varierande. Olika varje dag. I lördags fick dom skata, i förrgår mus, igår serverades det en lite exklusivare lunch, nämligen papegoja! Vet inte var hon hittat den eller vad som firades, men grön o fin o uppskattad var den. Och jättedöd.... Jag vet heller inte vart hon tror att hennes ungar ska flytta om tre veckor, eftersom de tydligen kräver träning på exotiskt vilt. Vi har inte hittat någon som saknar sin fågel.
Undrar vad de får i morgon :)
Vi har genom åren haft katter som är säreget goda jägare. Vår förra Ola var fenomenal. Och lite osmaklig. På den tiden hade vi en kattlucka i en dörr som gick ut i trädgården från badrummet. Genom den där luckan släpade han in det ena och det andra. Mest det andra. Och dukade för det mesta upp sin middag inne i duschen.. Resulterade i att maken fick börja dagen med att städa upp ekorrsvansar och annat som vi helst inte vill ha där när vi ska duscha.
Den där dörren i badrummet använde jag också när jag skulle hänga tvätt på linan i trädgården. Dock var det en dag som den inte gick att rubba. Eftersom en stor gräsand hade fastnat halvvägs i kattluckan. Givetvis död, den skulle förmodligen också serveras i duschen åt Ola själv. Jag fattar än idag inte hur katten lyckats släpa hem den stora fågeln från Viskan, som rann 20 meter nedanför en brant slänt från vårt hus.
 
I morgon är en ny jättebra dag! Startar nog med en långtur direkt på morgonen. Sen är det målarpenseln som kallar så mycket det går :)
 
 
Det här är bland det bästa sommartid. Egna grönsaker, potatis o sådant som vi odlar :)
 
Inget dike ska förgås på en promenad :) På fredag tar vi fram vilt från frysen till herr Bidde, ska bli kul!
Så här såg det ut när jag vaknade i söndags. Herr Bidde har tagit pappa Stens plats ordentligt nu :)