Sommar och sol :)

Kaffepaus så passar på att skriva ner några rader här.
Det händer mycket i juli på gården. Våra uthyrningsstugor och baracker inhyser dansare från världens alla hörn. En riktigt rolig och intensiv månad!
Men för stunden har vi lämnat våra gäster i tanken, dricker kaffe, äter chokladmuffins och har beställt lite prylar till vår nya familjemedlem Helge!
Helge är en väldigt liten pälsad kille med fyra ben och svans. En valp av samma ras som Bidde och hans far Sten. En flatcoated retriever är han.
Den 3 september hämtar vi honom hos världens bästa uppfödare Kennel Micawber i Borås. Ska bli så väldigt roligt! och vi är så glada att vi har Herr Bidde till hjälp som stabil vuxen hund. Bidde har så mycket positivt i sig från sin uppfödare, världens bästa Kennel Håll Fast. Han har fått med sig en rejäl klatt klokskap, uppförande, vettighet och bra-att-ha grejer som vi kan hänga upp på valpen som ett bra stöd.
 Bidde är världens bästa gårdshund. Han är så lyhörd och fantastiskt duktig med våra gäster som rör sig över hela området dygnet runt. Bidde pratar med dom som vill prata med honom, accepterar utan knot gäster som absolut vill undvika kontakt pga rädsla, allergi eller annat och undviker dem från första stund. Traskar runt som den Herre han är, farbrorkepsen är på mest hela tiden, för det går inte så fort nu för tiden, tempot är minst sagt makligt. Sover en stund när han tycker det är dags och tar ett dopp i diket när andan faller på. Aldrig krångel, alltid trevlig, och en väldans bra kompis och livsnjutare. Han trivs nog väldigt bra som kaninbonde!
Tror det är nyttigt för Herr Bidde med en frisk fläkt i familjen. En Helge som sätter lite fart och klär av farbrorkepsen en stund :)
 
 
Besök hos syterson i veckan. Herr Bidde finner sig som sagt i alla situationer. Livsnjutare som han är, väljer han gärna den skönaste platsen med omsorg :)

Där i högen finns Helge! Bilden är tagen av uppfödare Inger i samband med födsel den 6 juli!

Nya familjemedlemmar! Pelle och Gunilla, Myskankor 13 veckor gamla!
kattungarna växer och frodas! just uppvaknade i höhäcken hos kaninerna här på bilden :)