Bröllopsresan vs Sällskapsresan

 
Haha, vi har gjort den roligaste resan någonsin. Målet var Dubrovnik, Kroatien
Allt har varit upp och ner och jättekonstigt.
Katastrofer, succéer, sol, regn, åska, dyrt, billigt, roligt och roligare :)
Vi vet inte riktigt varför vi råkade ut för allt nedan. Kanske någon där uppe ovan oss som verkligen ville testa vår tillit till varandra efter 20 år...
 
En sammanfattning:
- Kraftigt försenat flyg från Arlanda. Resultat: Vi blev strandade i Belgrad, Serbien.
- Fick information om att nästa flyg går nästa dag. Installerade på fint hotell, middag och en kväll i Belgrad. Nice!
- Men det var ingen som sa att det enda resmålet på söndagar från Belgrad med Air Serbia är till Montenegro...
Alltså, eftersom vi började ana många ugglor i mossen, var vi förutseende att handla på oss en rejäl survival kit bestående av 2 flaskor vatten, en påse godis, 6-pack öl och ett paket cigarrer. Det gäller att välja ut guldkornen i taxfreebutiken haha
- Väl framme i Montenegro (faktiskt den enda avgången på hela resan som för övrigt höll tidtabellen), får vi information om att en minibuss väntar på oss. Vid det här laget var vi bara 7 tappra resenärer som fortfarande var fast beslutna av att nå slutmålet Dubrovnik, så minibuss räckte. Övriga hade under resans gång troppat av.
- Nu blev det plötsligt bråttom. Hittills har vi bara väntat o väntat.
Blev påskyndade och hann inte ens kissa i förebyggande syfte som vi planerat. Påskyndade för att vi skulle hinna med färjan! Ny information hela tiden...
- Över färjan, och in í en by för att släppa av några lokalbefolkning, varpå bussens automatiska dörrstängningsmekanism går sönder :) Färden går således vidare med öppen sidodörr!
- Stannar i nästa by för att byta buss till en med fungerande sidodörr. Fast vi hade föredragit den trasiga. Den nya var av 1970 års modell, stenhårda säten och postengul. Och utan AC....
- Dags att plocka fram färdkosten! Våra öl var fortfarande iskalla, snacka om att det gjorde succé bland våra medresenärer. Så där satt vi, någonstans i Montenegro, i en postengul skumpig buss från 1970 utan AC och med varierande fungerande bälten tillsammans med 2 maratonlöpare, en tunnelbyggare, en kassörska och en canadensare och dricker iskall öl. Och har skitkul! Vi träffade maratonlöparna dagen därpå i gamla stan i Dubrovnik. De var rörande överens om att resans höjdpunkt hittills var just gula-bussen turen :)
- Väl över gränsen och i Dubrovnik, fortsätter vi färden till vårat hotell med taxi.
På hotellet blir vi informerade om att det är dubbelbokat så vi får inte plats! Yes, såklart.
- Omflyttning till annan logi, något stressade. Maken hade ju för flera veckor sedan bokat bord på världens 6:e mest romantiska restaurang med mat av den högre skolan till den här kvällen. Så får vi besked från restaurangen att de beklagar, med deras renovering är inte färdigställd som tänkt. De måste tyvärr avboka vår reservation.... Jaja, ok, bara att gilla läget och godta deras förslag på alternativ, som vi beslutade till nästkommande kväll.
- Nästa dag vaknar vi till rejäl åska och regn! Ingen pool utomhus för oss. Vi tar oss istället ner till gamla stan och har en fantastiskt trevlig dag där. Avslutar på spaavdelningen på hotellet innan vi begav oss iväg till kvällens middag.
- Linbana upp till den rekommenderade restaurangen. Turistar, fotograferar, går på museum och så maten. Blir visade till bästa fönsterplatsen med bästa utsikten. Har tre kypare cirklande kring oss hela kvällen. Vi är något konfunderade, eftersom övriga gäster nästintill blir nonchalerade, vi har ju all personal.
Varför denna uppmärksamhet? Nästan så vi börjar tro att de har blandat ihop oss simpla kaninbönder med några andra mer kända personer.
Blir serverade aperitif följt av en fantastiskt trerätters, med det godaste lammet jag någonsin ätit till varmrätt. Så nöjda o såååå gott o så mätta. Det var inte den billigaste historian man kan finna i Kroatien med fint vin o allt. Men är det 20-årig bröllopsdag så är det! Ber om notan, förbereder för en fattigare tillvaro och återresa med linbana.
Och får förklarat att notan redan är betald! Eeeh, betald? undrar vi och såg ut som fågelholkar båda två.
Det visar sig att den jättefina första restaurangen som tvingades avboka oss, stod för hela kalaset :)
Snacka om merservice och kundvård!!
- Nästa dag vaknade vi till strålande sol! Bad och en skön heldag!
- Så var det dags att resa hem. Hade i förtid bett hotellet att ordna taxi till tidig morgon. Självklart sa dom! De hade till och med fixat så att vi skulle få frukost trots att det var för tidigt. Och taxin bestod av limousinservice :) dock inte en hel jättelång limousine, men väl ett väldigt flådig åkdon, inte en sjabbig rökluktande taxi.
Ett trevligt avslut på vistelsen måste vi säga!
- Flyg till London, som såklart var försenat. Men det gjorde inget, för nästa flight från London var över 5 timmar sent, så vi hade gott om tid....
- Och på Arlanda så saknades våra väskor!
 
Så summan av kardemumman:
- Vi kan varmt rekommendera Air Serbia! Du får helt säkert uppleva och se helt andra saker och platser än vad du förväntade dig. Och allt är till det bättre. Vi har aldrig någonsin ens tänkt tanken att åka till Belgrad. Det var trevligt! Och vi har upptäckt Montenegro. Dit kommer vi att återvända. Fast förmodligen med ett annat flygbolag, eftersom det är just Montenegro vill besöka vid det tillfället...
- Lite regn ger mindre trängsel! Gamla stan var väldigt fin och lugn den dagen vi var där.
- Lyssna på vad du kan få för alternativ! Det finns så många duktiga människor som faktiskt vill göra ett bra jobb och faktiskt vill att kunden ska bli nöjd. De lyckades allihop! Med råge :)
- En borttappad väska på flyget innebär att du slipper släpa den själv över hela Arlanda till parkeringen. Det kommer någon och kör hem den till dörren :) Perfekt! OCH vår inhandlade fina cognac var faktiskt hel!
 
Mast ovanför linbanan. Kunde inte låta bli att fotografera, då halva masten ligger i molnen :) häftigt!
Gamla stan. Lärde oss att Game of thrones säsong 2 spelades in här
Montenegro
Survival kit