smått

Nu när vi har smått i huset, blir tempot ett annat med gårdsjobbet.
Helge är en mönstervalp! Så himla mysig och perfekt. Skrotar med runt på hela gården och deltar på allt arbete.
Introducerades hos våra djur igår och fick en fin start. En bra början och första intryck är viktigt!  
Men man får tänka sig för och planera lite bättre. Vi har inte speciellt stort här. Men man går mycket fram och tillbaka. Det gäller att få med sig allt man ska på vändorna, så att det inte blir dubbelt eller tredubbel sträcka. Dels tar det tid, morgonkörningen med alla djur tog två timmar längre idag än när man springer själv. Men framförallt blir det våldsamt lång sträcka för en 8 veckors valp.
 
Det måste få ta tid för en valp.  Det händer mycket på några hundra meter. Det ska kissas, en anka ska studeras, en fin inkallning ska uppmärksammas och berömmas, en snigel ska betraktas, rätt var det är ligger Helge och snarkar en liten stund bredvid kompisen Bidde,  mm mm. Många små saker i vardagen som ger en följsam och trygg fyrbent kompis. Finns så mycket "smygträning" utan att det är träning egentligen.
 
Idag har vi ägnat oss åt att sopa stallgolv, apporterat råtta och näbbmus, kontorsjobbat, plockat upp vinterkläder inför kallare dagar, badat i ett dike, snackat med katten Bullen, apporterat en dummy - var ju tvungen att testa! det är inget fel på viljan, fantastisk kille :), så har min bror varit här på lunch och Helgebesök, och min syster, Richard och tiken Wilma på besök senare i eftermiddag.
 
Helge är i skrivandes stund helt utslagen och kommer nog vara till i morgon bitti. Så även herr Bidde som är en väldigt fin plastpappa.