Hej Hopp

Vintern har kommit. Kallt som attan och lite snö har yrt runt. Vi är inte riktigt redo för den kallaste årstiden ännu. I kväll har vi lagt klart ett tak på en stuga. En punkt som stått på vår lista sedan maj månad. Det gäller att vara ute i god tid... Men bra blev det!!
Annat som förberetts inför vintern är ett litet skjul till vår båt. Det har jag åstadkommit alldeles själv. Jag ska inte ljuga och säga att det blev snyggt. Man får ju tänka lite utanför boxen när material tar slut och man får finna andra lösningar för att bli färdig och kunna stryka i min lista. Spännband till exempel, är fantastiskt bra att använda när man lägger tak :)  Båten står på plats väl ombäddad och kommer att klara vintern som värsta kungliga kajutan!
 
Vår lilla Helge växer så det knakar. Första presentationen för snö tyckte han var skoj. Idag har han lekt och roat sig rejält. Vi har haft plastskivor liggande på marken inför takläggningen. Helge kom på att snö gjorde skivorna hala. Tog ordentlig sats, galopperade så fort som hans små ben klarade, hoppade upp på skivorna och satte sig på rumpan i bara farten. Så åkte han kana hela vägen till gräset på andra sidan :) där vände han om och gjorde samma sak tillbaka. Haha, lilla killen!
 
Gamla farbror Bidde är även han nöjd med lite svalare klimat. Han är världens snällaste mentor och är glad över kvällens märgben för sig själv, nu när Lilleman somnat för natten. Lite egentid en stund :)
 
I övrigt så är det ganska fullt upp. Men på söndag tänkte vi försöka ta en fridag. Vi har inte haft en dag eller ens en halv dag utan jobb, bygg, slakt eller annat sedan 9-10 september när vi hyrde stuga, och före det hände det i maj. Det är dags att lägga undan listan en dag och bara vara :)
 
Herrarna börjar bli trötta :) Det har varit långa dagar under en lång tid. Men idag sa båda killarna att "Nu vill vi faktiskt gå in o lägga oss"
Bidde tog sovmorgon i morse. Vi andra gick upp, han bäddade ner sig en stund till!
Hjälp av assistenten att packa upp en presenning idag. Han är inte speciellt rädd av sig och funderar ingen lång stund inför nya händelser och utmaningar. Han gav sig in i pressen med stort hjärta och tog tag i uppdraget på sitt egna lilla vis :)