Tillbaks!! :)

Det har kommit enormt mycket snö de sista dagarna. Och kallt så in i bänken.
 
Nu är det slut på semester, vila, julfirande och allmän frånvaro. Dags att blogga lite igen!! :)
Vi har haft en fantastiskt fin semester på Lanzarote i december, jag o maken. Två hela veckor. Helt lediga. Eller nästan helt lediga. Vi fick ju med ens en väldans massa tid att diskutera, fundera, idéa, klura och spåna över gårdens framtid. Och samtidigt fick vi skön sol, många bad, gott att äta, gott att dricka och skratt från morgon till kväll. En semester som var långt över förväntan!! Jag kommer att skriva ett eget litet kapitel någon dag om våra betraktelser från resan. Det finns mycket roligt att berätta!
 
Väl hemma i Sverige igen, var det dags för julafton! Vi fick en dag på oss att förbereda och julhandla.
Jag och Bidde högg granen dagen före julafton (eller sågade, hittade ingen yxa, ni anar inte hur länge man måste karva med en fogsvans i en färsk gran för att få den att ramla, pust). Tyvärr ordnade vi det hela i becksvart mörker, vilket resulterade i två granar. En som verkade ok, och ytterligare en för säkerhets skull, om den första faktiskt inte var ok.
Den första visade sig vara för liten, men perfekt i omfång. Ungefär 1,5 m för kort.... Eftersom vi har 2 meter i  takhöjd, såg det pyttelilla trädet ganska löjligt ut och hamnade på yttertrappan i en kruka istället. Gran nr 2 var perfekt i höjd. Men inte så perfekt i omfång. Den bestod av stam, topp och tre grenar....
Vi fick den fulaste julgranen genom tiderna i vår familj. Sonens kommentar när han kom hem var "vilket fint glitter, jag skulle kanske tagit med mig lite till?" Haha :)
Men vad fasiken, den tog inte för mycket golvyta och luktade dessutom gott eftersom jag lyckades hitta ett av Biddes helt okissade träd som en extra bonus.
Julen blev firad med massa god mat, julklappar, brädspel och en skön dag helt enkelt.
 
Nu är det nytt år. Första dagen på året städades julen ut, enligt Anderssons tradition. Vår fula gran hamnade på komposten och det blev ljust och nytt i huset igen.
Jag älskar 1 januari! Första sidan som i en helt oskriven bok. Vi börjar från scratch. Även om många projekt hänger samman med året eller åren före, är det första dagen för försättningen på dem. Vi har alla möjligheter i världen att själva välja och påverka hur de kommande 364 dagarna ska se ut. Underbart!!
 Vi har i dagarna skrivit de största kapitlen i årets oskrivna bok, så att vi har någon slags styrning över hur vi ska agera och leva.  Och så har vi skrivit en radda med önskemål. Även om man vill mycket, kan man omöjligt göra allt. Men om vi mot förmodan skulle få en väldans massa tid och en väldans massa slantar, är vi hyfsat säkra på vad vi ska göra :)
 
I stora drag ska vi åstadkomma följande 2016: en medarbetare vill vi få in på timbasis i verksamheten, slakteriet ska färdigställas och tas i bruk till våren, ett uterum ska byggas, garaget ska resas, hönorna ska få ny hönsgård och lite annat smått o gott :)
 
Och så kan det vara så, att ett nytt litet liv kommer till under januari/februari! :) En eventuell parvel som kanske flyttar hit till Källängen till sommaren :)
Ska dock bestämt nämna, jag är absolut inte gravid och har inte för avsikt att bli det heller. Mer om detta roliga framigenom!!
 
Och till hösten kommer vi att ge ut vår andra bok. Vår första bok trycktes före jul, se vår webbplats http://kallangens.se/
 
 
#1 - - Solveig Dahl:

Oj vad roligt att läsa om er igen

Svar: :)
yvvas.blogg.se