Trevligheter och Proffs!

En trevlig vecka har vi haft. Fullt på schemat och det gillas. I torsdags sprang vi på en farbror med hans lilla pudel i skogen. Båda var trevliga och det slutade med att jag o Bidde följde med dem hem på frukost. Frun i huset fixade mackor, fika o kaffe till oss, och Bidde fick en skål hundmat tillsammans med pudelkompisen :)
Kul med nya bekantskaper!
Förutom att äta gratisfrukost i grannskapet har vi mest jobbat ute och i stallarna. Det har känts i kroppen hela veckan att det varit mycket fysiskt och många timmar. Mycket ska bli färdigt innan vintern. Stallarna ska saneras och ses över, verkstadsdelen i det blivande garaget ska ställas på plats, husen ska målas färdigt. Målningen är i princip klar, men på grund av vårt trädgårdsprojekt som innebär att buskar och snår snyggas till och trimmas, blir det per automatik även mycket mer husvägg att måla eftersom många växter som tas ner, klättrar på väggarna. Och så har vi ved och slyröjning. Det finns en hel del i skogen som ska tas reda på.
 
Och så är det proffsdelen!
Igår fick jag en inbjudan i brevlådan. En proffsvisning på trädgårds- och skogsprylar! På landets bästa butik o verkstad för just sådana saker. De håller till i Hallstavik och heter Pelles Service och är fantastiskt duktiga och kunniga på vad de sysslar med.
Lite stolt är jag. Eller rättare sagt, mycket stolt. Att jag fick en inbjudan. Inte företaget, utan jag. Till en proffsdag :)
Det måste bero på mitt sätt att hantera och ta hand om våra maskiner och apparater som vi köpt på ovanstående butik. Jag är helt säker på att mina ärenden och frågor till deras verkstad har stuckit ut och blivit ihågkommit bland personalen. Men jag är också ganska säker på att det kanske inte är till det positiva för själva maskinen :) Undrar vad de har för andra kunder att jämföra med om jag hamnar i facket proffs :)
Sådana här inbjudningsdagar är livsfarliga. Förra gången fick vi med oss en röjsåg hem. Den är så bra och jag förstår inte hur vi klarat oss utan tidigare. Men vi hade faktiskt laddat för en sådan maskin i ett års tid. Den trevliga och väldigt tålmodiga försäljaren har demonstrerat vår såg vid flera tillfällen och fått svara på samma frågor både en och åtta gånger - åt oss var. Så köpet var inte direkt ett impulsköp!
Nu har vi en gräsklippare på önskelistan. Den gamla har tjänat både som jordfräs, flis och stenkross mellan grästuvorna. Den låter som en ångbåt och måste släpas baklänges för att man ska få den att röra på sig. Vi räknade ut att den har gått ca 4 mil sedan vi köpte den, så att vår trotjänare är lite krasslig är rätt ok. Och den startar ju alltid - efter ett tag! Men mina ben blir såååå trötta av den. Oftast redan innan jag ens startat den, till och med dagen före planerad klippning. Vi måste helt enkelt ha något annat att klippa vårt gräs med!
Men en proffsgrej kanske är lite överkurs. Fast varför inte. Vi kanske skulle börja erbjuda trädgårdstjänster i närområdet. Om inte annat lär verkstan på Pelles Service få ännu mer att göra om vi ökar användningstimmarna, eftersom undertecknad har en förmåga att tanka fel bensin, tappa bort tanklock, krångla och ha allmänt svårt för det tekniska. Och detta till trots flera demonstrationer och grundliga genomgångar om handhavande...
Men vad fasen´. Man ska inte skämmas. Man ska göra det man är bra på. Jag sköter en gård, och andra duktiga som håller koll på mina misshandlade hjälpmedel :) Själva proffset i inbjudan avser nog personalen i butiken och inte till adressaten i mitt fall tror jag :)
En trevlighet som grannen tittade in med idag. Bästa honungen man kan hitta! Mer närodlat får vi inte, eftersom bina bland annat hämtar nektar i våra blommor :)
Fina killen! Som börjar bli en linslus. Tidigare var han lite blyg o hade svårt för att ta kontakt med kameran. En miljon bilder senare poserar han direkt när han ser att det är dags :) Det här är från idag vid båten. Han gjorde också en väldigt bra viltapportering här om dagen. Den här killen har minne som en elefant och är oerhört duktigt på att sortera jobbet.
Skördade våra äpplen igår. Alla tre (3)! Blev en god paj av hela skörden.
gjorde min första egna pasta någonsin igår. Ravioli blev det med skinka, purjo, vitlök och ost. och vår tomatsås till det. Sparrisarna blev lite misshandlade eftersom vi råkade felskära dem. Men vi fick med allt och det blev riktigt gott!!
Halt på klipporna och bidde åker kana på rumpan ner i vattnet.
Källängens Bullen börjar bli stor! Han är med i stallarna hela dagarna och är nog ganska nöjd med sitt val att bli kaninbonde!
Dom här hönsen. Det är lite Pettson & Findus över dem. Här inspekterar de min röjning av häcken utanför köksfönstret. Här ska vi för övrigt bygga ett uterum framöver. Med utgång från köket och med en bakugn i. Och en balkong på taket för utgång från sovrummet!
 
 
#1 - - Gunilla Lundstedt:

Lite trevligare med en personlig inbjudan! V.I.P kunder brukar få det.