Vad händer?

Årets midsommarhelg var en rolig helg. Vi har firat alla dagar tillsammans med nära och kära. Midsommarstång och partytält ställdes i ordning efter lite huvudbry hos våra gäster :) Gruppen som hade hand om stången gjorde ett fint jobb! Också de med tältet, som var en något knivigare uppgift. Utan beskrivning och delar från tre tält, varav ett från annan tillverkare, gav dem lite att fundera på :) Men tältet kom upp och bra blev det.
Inget regn, men skönt att sitta under iaf.
Så sill, jordgubbstårta, spel, lekar, badtunnebad, grillat och en öl i glada vänners lag blev en fin midsommarafton. Bidde har såklart varit med hela helgen och han är stencool. Minglar, pratar med folk, förser sig med en macka, sover en liten stund och är rätt nöjd med tillvaron. Att det låg folk och sov i hela huset midsommarnatten och morgonen därpå reagerade han inte ens på. Han knatar upp o lägger sig med oss på rygg i sängen och snarkar hela natten. Han blev glad när han insåg att hela köket var belamrat med tältsängar på lördagsmorgonen :)
I lördags tog vi båten till Åland. Käkade gott på buffén och några i sällskapet passade på att handla i taxfreen.
I söndags packade jag, Bidde och lilltjejen Ida picknicken och körde ner till vattnet. Jag badade inte, men det gjorde Bidde & Ida länge och väl istället :)
Maken och syrrans sambo har kopplat vatten hela helgen mellan alla trevligheter. De är ett bra team, likheten med Åsa-Nisse o Klabbarparn är slående :) Många annorlunda lösningar och mycket funderande. De har också skurat golvet i Hilton både en och åtta gånger, eftersom en del rör och kopplingar frusit sönder i vinter :) Allt är utbytt, fixat o klart! MEN vid kontroll så fick vi 70 gradigt vatten i fel kran! Inklusive toaletten och tvättmaskinen. Här är vi hygieniska! Sanerad toalett direkt vid spolning. Lite överkurs kanske, och något oekonomiskt. Och lite synd för den gäst som önskar tvätta kläder i 30 grader....Det är en krympmaskin vi har, inte en tvättmaskin :)
 
Helgen är slut och alla har åkt hem till sitt. Vi arbetar som vanligt alla tre i familjen. Inga konstigheter, att-göra listan betas av. Sommaren kom i lördags och jag o Bidde njuter av solen när vi är ute och fixar. På fredag är det sista arbetsdagen för mig och maken på våra vanliga jobb, sen är det semester! Fast semester här sommartid innebär att vi ägnar all tid åt våra stughyrare och gård! Perfekt! Vi ska också få ner båten i vatten! Spännande!
Numer har man inte bara en flatte kring fötterna när man sitter på muggen. Hela familjen katt är också ute o knatar! Allt ska undersökas! Igår fick dom sin kattlåda och den invigdes nästan direkt av den största i kullen :) 
Morgonens promenad med Herr Bidde. Torrt i dikena, men efter lite letande och bökande finns det ju fortfarande lera i botten....
Vattenapportering i går. Lite marigt, för dummyn vindade iväg och Bidde fick tänka om. Också svårt att finna bra uppstigningsställe när han väl fick fatt på apporten. Blir så väldigt halt på klipporna nere vid vattenkanten. Skam den som ger sig säger Bidde, närmsta vägen tillbaka ska det vara, hinder eller ej! Bidde fixar :)
Lite samkväm på midsommarafton :) Bidde o sonen
På väg till skogen! I går morse gick jag Bidde o Ida på promenad innan de skulle fara hem. Jisses vilken energi barn har. Hon sprang konstant! Tog bara halva vanliga rundan för att skona henne, så vi vände på mitten. Men 2,5 km löpning för tjejen med 50 cm långa ben, borde vara motsvarande 2 mil för en annan...
Jordgubbstårta ska det vara på midsommarafton!!