Storhandla o djur

Måndag igen och jag är sömnigare än vanligt av någon anledning. Helgen har varit hur bra som helst och inte speciellt tröttande. OCH vi fick 7 rätt på travet i lördags :) Tyvärr var det mååååånga fler som också lyckades pricka rätt, så utdelningen blev inte 48 miljoner som vi räknat med :) Nya försök nästa lördag!
 
 Nästan en heldag på kontoret, men såklart har jag och herrarna fixat en del i stallarna och skalat runt i skogen.
Veckohandlade i eftermiddag, vilket var välbehövligt. Heltomt i skåp och kyl, det är sällan som precis allt i matväg är slut. I kylen skramlade ketchup, maskmedel till katter, örontvätt till hund och Stens salva till benet. Blir inte mycket till middag på det. I skafferiet hittade jag en påse mjöl, lite marsipan som blev över efter tårtbaket i lördags och mannagryn.  
Det finns bara en person här i världen som skulle fixa att göra en fantastiskt god middag på detta. Min mor har alltid haft en förmåga att servera en mättande måltid till hela familjen om så hon endast hade en gurka och ett äpple att tillgå :) Jag är inte riktigt där ännu haha.
Vi handlar varje vecka för att tömma rent och minska spill. Men den sista veckan har varit extra lång. Ungefär exakt 21 dagar känns det som.
Herrarna hund tog emot mig och matpåsarna som vanligt. Nämligen genom att köra ner inte bara nosen, utan hela huvudet och nästintill halva kroppen i påsen för att rota runt och inventera grundligt.
 
Men nu är dagen slut här och vi tänker inte göra något mer än att masa oss från tv-soffan till sängen så småningom. I morrn är det en ny jättebra dag och jag ska ställa i ordning hönsgården inför hämtning av nya hönor nästa vecka. Vinter och snö går alltid hårt åt stängsel.
 
Fina killar på morgonens stalltjänst.
Prinsessan Bagera. Som egentligen är en kastrerad hankatt. Men han har alltid uppfört sig som en prinsessa och är väldigt bestämd med hur han vill ha det. Bagera har blivit till åren och är inte riktigt bekväm med gårdslivet längre. Så han flyttade hem till sonen i går för att prova på lägenhetslivet. Vi tror att det skulle passa honom bra, varmt o skönt, slippa gå ut i kylan, ingen Bertil som stökar på honom och lite extra gott i matskålen. Och sonen rapporterade i kväll att Bagera installerat sig ordentligt med sängen som bas och trivs alldeles utmärkt med egen toalett i uppvärmt badrum :)